Leipzig Game Convention - 23 Augusti

Som omväxling från alla galna turnéer, fylle festivaler och klubbspelningar så var det nu dags att åka ner till Tyskland och spela på en spelmässa!!! Speltillverkarna Activision ska vara där och promota nästa Guitar Hero och ville att bl.a vi skulle komma ner och lira i deras monter. Fräckt värre! Bland de andra banden kunde man hitta svenska Backyard Babies och ett gäng tyska scheisse band jag aldrig hört talas om. Hur många här känner till "Orange but Green" t.ex?


På båten mellan Gedser - Rostock och vår egen Sonic Syndicate gris

Spelningen var på lördagen men vi skulle göra lite press grejer under fredagen, så fick ändå blåsa ner sent som satan på torsdag natt för att hinna ner i tid. Väl framme i Leipzig så checkade vi in på vårt hotell och tog en snabb power nap innan vi gav oss iväg. Mässan har runt 200.000 besökare så hela staden var helt fullständigt infestad av tv-spels freaks, och INTE långhåriga farliga hårdrockare som vi annars brukar va vana vid. Väl på mässan så blir vi guidade genom hela tv-spelsdjungeln fram till Activisions monter (eller monter och monter?). Om konkurrenternas montrar var i klass med ytan på min lägenhet på 60 kvadrat så var ju för helvete Activisions i stil med en hel herrgård! Komplett med en stor scen, och ett dussin bås med olika teman (pub, källare, pojkrum mm) där man fick chansen att provspela Guitar Hero: World Tour som släpps i höst. Mitt emot så låg även ytterligare ett stort palats signerat Blizzard där de på STORA Skärmar stolt visade upp Starcraft 2, World of Warcraft och nästa Diablo. Så det var ingen tvekan om vilka två montrar som var populärast på mässan.

 


Guitar Hero scenen mm

Jag måste föresten tillägga att Robin, Karin och manager Mike inte var med denna dag. De var i England och skulle flyga hit ikväll. Så jag, Richard, Roland och John fick ta hand om press bröten som gick ut på att vi skulle presentera oss och testa Guitar Hero: World Tour och ljuga så mycket som möjligt att detta spel rockar as fett. Vilket det ärligt talat gjorde! Var cp sköj att spela fyra stycken samtidigt och spela trummor var ju fan as roligt det med. Lätt ett givet köp när det släpps! Resten av dagen gick ut på att lalla runt och kolla in fräcka lir och på kvällen var vi bjudna på "Players Party" som låg bara några hundra meter från vårt hotell. Kändes som vi skulle vara helt missanpassade där men de var roligt som satan! Att det var fri dricka gjorde det häller inte sämre direkt. X)

Äger på Players party! X)

Nästa dag ville man helst av allt åka hem direkt. Att åka till mässan och svettas och trängas med tvåhundratusen andra kändes inte så lockande, men vi hade ett gig kvar att göra. Idag var det lördag och om möjligt ännu mer folk än igår! Så att bära in grejerna var inte i smidigaste laget. Kan ge mig fan på att det varit enklare att få upp ett piano på ett 20 våningshus än bära våra gitarrer 50 meter genom ett folkhav. Men man ska inte klaga, klart roligare att spela inför ett helt hav än ett tomt golv hehe. Själva spelningen blev iaf lyckad som fan och det dolda sig även en och annan hårdrockare bland alla World of Warcraft tomtar och Counter Strike pro´s. Yeah!

Värmer upp inför giget


Så här blir man efter för mycke Guitar Hero

- OOh Yeah Yeah Yeaaaaaah!

 


Gitarr shredding top notch!


Summer Breeze - 16 Augusti

Då var det dags att sätta punkt för årets festivalsommar med en spelning på "Summer Breeze" som ligger beläget i södra tyskland tio mil utanför Nürnberg. Detta är en tväräkta tysk rocker festival som går i samma skola som Wacken Open air och bjuder på tunga namn som Cradle of Filth, Arch Enemy, As I lay dying, Soilwork, Helloween och självklart Sonic Syndicate hehe. Hela festivalen skulle även filmas och släppas på DVD så vi bestämde oss för att blåsa ner en dag tidigare så vi var pigga och utvilade (oläge som satan att stå och sova mitt under inspelningen!). På vägen ner förenade vi även nytt med nöje och passade på att stanna till vid "Heiligenhafen" och fylla på sprit och öl förrådet. Så förutom gitarrer och förstärkare fick vi även knökat in ett dussin ölflak i baggaget. Utöver detta stopp så var resan ner rätt lam, solen stekte och vi hade även (o)lyckan att fastna i bilkö två gånger med två timmars försening som påföljd. När klockan var 22:00 och vi åkt bil i 13 timmar fick det vara nock, och vi beslutade att stanna till vid Fulda och spendera natten på ett hotell.

 

Shoppar bränvin på Calles i Heiligenhafen

Väl framme i Dinkelsbühl nästa dag där festivalen skulle hållas var dock humöret på topp igen. Staden hade ett gammaldags tema och låg omringad av en mur och en valgrav, vilket förmodligen inte hade kommit till så stor nytta för hela staden var lik förbannat fullt invaderad av långhårte svarta tyska hårdrockare. Den ene fullare än den andre men alla var glada och stämningen var helt på topp. Efter att vi checkat in oss på vårt hotell i den lilla riddarestaden gav vi oss av till festivalen som låg belägen mitt på en åker utanför byn. Här träffade vi samtliga goa och glada gubbar i Nuclear Blast som har en hel låda med den senaste Sonic Syndicate Merch kollektionen till oss. Så nu har jag två nya tröjor, två hoodies, några pins, klistermärken och en fräsig Sonic Syndicate jacka(!!!) att glida runt i hemma, Yeah! Förutom Nuclear Blast träffade vi även ett gäng svenskar i form av medlämmarna från Dismember och Mustasch med Bollnäs Martin från Bandit Rock radio på gitarr. Coolt värre!


Richard unt Mike och vårt Hotel Golden Anke i Dinkelsbühl

Innan det var dags att ställa sig på scen hade vi en signering i Metal Hammer båset och jag tappade fan haken tio gånger om när jag såg kön som ringlade sig! Tyskarna måste ha tagit fel på signing och öl kön tänkte jag men så var tydligen icke fallet. Mycket kort, autografer och ljugande senare var det lunch och sedan var det dags att göra sig i ordning och fokusera på spelningen. Vi skulle gå på 19:50 på "Pain stage" som var festivalens näst största scen och rymmer 15000 gubbar. Att spela för så många, plus att hela skiten skulle spelas in gjorde en faktiskt jäkligt nervös! Kunde knappt stå still utan att skaka och satte man sig ner blev man ju skitnödig direkt, så bästa medicinen var att shredda gitarr och ge fan i att stå still eller sitta ner. Hur som helst gick spelningen jäkligt bra, vi röjde på som tokiga idioter och de stora misstagen höll sig med sin frånvaro. Alla var skit nöjda efteråt så det ska bli förbannat kul att se detta helvete när det är mixat och färdigklippt. Efteråt firade vi med några öl och spanade in Cradle of Filth som headlinade kvällen. Jäkligt grymma faktiskt.

The white men marches on

Stabil tatto!

"Pain stage" scenen som vi två timmar senare skulle bemästra

Medlemarna i tyska Destruction har motorsåg på scen. Ett band för farsan kanske?

Ragge och mannen själv: Dani Filth!

RSS 2.0