Darkness over X-mas tour - 30 December

Gig nummer fyra var i Karlsrüe där vi bl.a gjorde vårt första tyska gig någonsin för ett och ett halvt år sen. Stället låg mitt i stan så jag och Richard bestämde oss för att dra in till city och kolla läget. Dessvärre var det söndag så allt var fet stängt. Det fräckaste vi hitta var en på tok för underdimensionerad skridskobana där stans kids hade samlats för att åka griller. Vi hittade även en mindre marknad där de sålde fyrverkeri "Feuerwerk. Här ska tjackas deg tänkte jag, men la ner tanken då jag kom på att jag glömt plånboken. Fan..

 

Tyskar åker griller


Ett fån bland ett gäng posters


Henndorf i Österrike nästa dag var ett trevligt ställe placerat mitt ute i ingenstans? Det enda man kunde skymta var skog och åker, och när jag var ute och skulle plocka in scenkläderna från bussen rullade det förbi en häst med vagn. Hur fan ska kidsen hitta ut hit tänkte jag? Men jäklar vad fel man hade! När klockan slog fem och dörrarna öppnades så trycktes det in en hel drös med folk! Vart tusan kom alla dom ifrån?? Att det kommer en rockspelning hit ut måste vara det coolaste som hänt här på flera år, typ som OS fast annorlunda. Ikväll var även två lokala österrikiska band med på listan, så kvällen liknade mer en fet festival än spelning. Coolt värre! Sju band senare var det iallafall vår tur att gå på, och man kunde ju tro att publiken headbangat slut alla hjärnceller för länge sen men ICKE! Tror fasen aldrig jag sett så mycket folk på scen under ett och samma gig. Allting var fullständig kaos och ungarna gjorde stagedives från höger och vänster och vakterna visade inte en tendens till att bry sig. Jäkligt punkigt hehe. Jobbigt nog så stendog vårt backtrack maskineri under halva setet. Så vi fick köra de sista låtarna utan klick, syntar, subbor mm, vilket körde ihop sig mer än man kunde tro. Klabb som fan..

 Spelstället mitt i ingenstans


Stabil Flagga

Nej nu ska det bli jäkligt gött att komma hem. Träffa Flickvännen, lägenheten, balkongen, soffan, julgranen, skithuset mm och fira nyår med några goda vänner. See You in 2009 Yeah!

En välstashad vakt med Vinyl 



Min Julgran (OBS ej färdigklädd!) och julpyntande Flickvän


Darkness over X-mas tour - 28 December

Efter en förhållandevis lugn höst (utöver In Flames turnén i oktober, några gig med metalkrigarna Sabaton och inspelning av två nya videos) så var det dags att slå spiken i kistan och avsluta året med lite mellandagsrock i Tyskland. Den påläste vet säkert att vi gjorde detta förra året också, då med de tyska superhjältarna Caliban och Heaven Shall Burn. Men nu var det vår tur att agera huvudband tillsammans med Holländska old school rockarna Legion of the Damned. Andra band på listan är Neaera (Kulturella Tyskar som tagit sitt namn från grekiskan, Neaera = Hora), Callejon (tyskar som vi delar buss med, går även under namnet Ballefjong), Lay Down Rotten (Tungt tyskt metalband med en gitarrist på över 150 pannor) och Anima ("Kristet" metalband som har korsfästa gubbar som back- och sidedrop, sjukt hårt!)


Köln, Leipzig, Herford, Karlsrüe, Hendorf och Aschaffenburg



Darkness over X-mas Tour 2008

Första giget ägde rum i Köln där vi förövrigt spelat tre gånger tidigare, samtliga på tre olika klubbar, och nu var alltså fjärde gången och ännu en ny klubb att förpesta med gammel svensk örjel. När vi kom dit så var alla banden redan där, men de kunde inget göra då vi hade all backline i vår buss. Och eftersom vi skulle agera headline var det vi som fick äran att soundchecka först Mohaha. Spela Headline rockar ju! Att spela sist av sex band har dock sin nackdel att man måste vänta i hundra år innan man får gå på. Och när väl klockan slår elva och det är vår tur så är man lika motiverad att ställa sig på scen som en bakfull norrman. Liveglöden tänder dock till när introt går igång, subbarna börja smälla och man ser att publiken är kvar utan att de gått hem. Extra kul var också att Ibanez snubben Mick var där och lämna en ny gitarr till mig. Bussigt som fan!

 

Vår och Ballefjongs buss

 

 Mike loadar ut ohyran


Två spelningar senare och vi befinner oss i Hendorf på ett ställe som liknar ett stort diskotek! Jäkligt stort ställe med en miljon dansgolv och barer i vartenda hörn. Lämnade man logen hittade man aldrig tillbaka och hade inte scenen legat i direkt anslutning till dörren, så vet i fan om det hade blivit något gig den kvällen. Efter showen var slut och alla hårdrockare gått och lagt sig så fylldes hela stället med tyska syntare. På mindre än två röda hade hela stället förvandlats till ravedisco med blinkande neonljus och pumpande Nintendo musik. Jag, Richard och vår holländske vän Martin tyckte detta verkade trevligt, så vi gick ut och provade på att va räjvare för en kväll. Att dansa verkade vara en väldigt viktig del i räjvarens livstil, så vi gick ut på dansgolvet och öste loss utan dess like. Tyvärr gick inte vår "plocka äpplen, "backa upp bussen" och "dra upp gäddan" dans hem, för folk tittade på oss som vi vore helt dumma i huvudet och kom från yttre rymden. Kul var det iallafall hehe.

 

 Jag och rö-totten Martin från Holland

 

Jag, Richard och Slash från Guns´n´roses

 

 Richards nya bundisar

 

VEM FAN tog min mat ???

 

Lay down Rottens gitarrist står för tyngden i bandet

 

Yäy!


Fanny 21 år idag 08 December


Grattis Älskling!!!
- My world belongs to you


Sonic video shoot - 5 Dec

Fjärde och sista dagen i studion och hittills har allt gått helt förbannat grymt. Roligt vet i fan, men allt har i alla fall gått smidigt och enligt plantering, vilket är positivt. Igår hade vi alla en day-off förutom Roland då han ska agera superhjälte i video nummet två. Så medans vi andra låg och snarka fram till lunch så fick Roland släpa sig till studion redan i ottan. Handlingen har jag fortfarande inte fattat men Roland har gjort allt från att leka fastkedjad stureplansbratt, slagit sig igenom gipsväggar och skötet sig själv med pistol. Fett som fläsk med action med andra ord! Detta tog hela dagen så medans Roland lekte Chuck Norris så gick vi andra ut och hängde på julmarknaden i stan, och varvade Guitar Hero: World Tour i lägenheten.


Roland i bratt-outfit


- Frezze nigga !!

Idag var det vi andra B-skådisars tur att släpa oss upp i ottan och leka pose-rockers. Verkligen skitsvårt att stå och spela gitarr framför kameran utan att se helt mongolid ut. Men efter alla timmars nötande med Guitar Hero så har man lärt sig ett och annat. Hålla handen framför kameran är ju as fräckt men kanske inget som uppskattas av regissören? Dricka Jack Daniels är också häftigt men inte i video va? Kasta plektrum och slå på cymbaler ser nog bara löjligt ut, och trasha studion är nog inget att rekommendera för framtida samarbeten. Nej det fick bli att stå rakt upp och ner, inbilla sig att man är Janic Geers i Iron Maiden och hoppas att det rockar som satan. Idag bjuder de på Chili Con carne till middag. Fy fan för det...

- Gör om gör rätt!

 

 

Rec

Videorna kommer vara färdigklippta i januari och kommer att släppas någon gång i början på nästa år. Om vi har tur kanske Richard orka klippa ihop en "making-off" innan. Såvida inte World of Warcraft sätter stopp för det hehe.

 Var e jag?

 

Bekvämt John?

Har man inget internet så dödar man tid med bl.a Hänga Gubbe

 

Vem kan äta en tomat först utan att spy?


Sonic video shoot - 3 Dec

Då var vi framme i Weimar och första videon "Contradiction" är klar. Rockar ju! Egentligen orkar jag inte tjöta mer om i måndags mer än att det var en perfekt dag att ta självmord på. Men för att stilla alla trogna Pirogers blogg läsares nyfikenhet så blir jag väl illa tvungen.. När vi blivit bogserade till verkstaden så kollar de på motorn igen och de kommer fram till att det är "fördelarlocket" som är bränt. Säger mig inte ett skit, men vi blir tvungna att vänta till imorgon då de inte kan fixa fram något så sent på kvällen. Satan.. Weimar där videoinspelningen skulle äga rum låg bara en timme bort, så vi beslutade att skicka dit Richard, Robin och Karin i en Taxi. Så får jag och John äran att ta in på hotell och vänta på att bussen ska bli fixad. På så sätt slipper vi att inspelningen blir försenad då jag och John är soppas oviktiga och inte behöver vara med från början.

 

Bil jävel..

 

Horns up!

Att sova på hotell rockade dock och nästa dag när vi vaknat och fått i oss en stadig früstuck. Så ger vi oss av till verkstaden igen för att se om de bytt den jäkla lockfördelaren. Japp det hade de, men bilen lät fortfarande inte helt hundra. Suger! Medans det tyska Formula 1 teamet felsökte vidare så satt jag och John inne på kontoret och drack kaffe, läste tysk motorlektyr och stoppade i oss hela skålen med godis utan att skämmas. Efter en stund kommer mekanikern in och informerar att de hittat felet. "Tändspolen" hade tydligen också gått åt helvete, men när de bytt den funka allt perfekt. Helt grymt! Hela detta kalas inklusive bärgning, felsökning och reservdelar gick på knappt 1300:-. Sjukt billigt det med ju. Tyskland über alles säger jag!

 

Slita jeans är metal som fan

 

Och Guitar Hero!!

Samma dag så har Richard som ska vara huvudperson i första videon börjat leka filmstjärna i Weimars TV-studio. "Contradiction" kommer att vara helt animerad så allting kommer att filmas framför en "blue screen" (ett rum där de byggt upp allting i blått). Sedan på någon jäkla vänster så raderar de bort allt blått och klipper in oss i den animerade världen.  Fråga mig inte hur det går till men de låter rätt fräckt. Handlingen utspelar sig så att Richard är fastbunden i ett mörkt rum medans vi andra står och spelar i en öken. Med andra ord en blandning av Saw filmerna och ett avsnitt ur Mitt i naturen. Häll yeee!

 Jag i smurfarnas land

 

Tyskarna spanar in Richards asscrack

 

Robin startar dagen med en flaska cola


Sonic video shoot - 2 Dec

Då var det "filma video dags" igen. Suger ju.. Hade jag velat stå framför kameran och göra bort mig hade jag sökt till Idol istället. Men det är bara att ogilla oläget och hoppas att det löser sig. Låtarna vi ska göra videos på är "Contradiction" och "Power Shift", två av mina favoritlåtar från nya skivan och för första gången ska vi inte använda oss av Patric Ullaeus (In Flames, Dimmu Borgir, Arch Enemy m.fl) utan ett tyskt team. Känns konstigt då Patric alltid gjort ett grymt jobb, men det ska bli intressant att testa något nytt.

 

Rökpause(?) mitt ute på autobahn?


Och vad gör den randige mannen i vår bil?


Kl 4:00 på natten till måndagen tryckte vi in oss i helvetesbussen och blåste ner till Naziland. Roland fick dock den stora äran att flyga ner redan på söndagen då han ska hjälpa till med förberedelserna och få information. Som han sedan kan föra vidare till oss hönshjärnor, så vi har koll på hur ska gå tillväga. Låter ju skitbra i teorin, men sen hur det fungerar i praktiken är alltid lika jäkla intressant. Första halvan av resan gick okej förutom att det bara var jag och John som kunde köra. Richard kände sig inte krya, Karin hade "glömt" sina glasögon hemma och att sätta Robin bakom ratten skulle bara betyda att rökpauserna skulle öka med 500%, och X miljoner kärringstopp då han inte har körkort. Som sagt så gick första sträckan okej, men halvvägs ner i Tyskland så försvinner plötsligt all glädje då vi blir stannade av das Polizei. Satan... Polisen som inte var överdrivet duktig på engelska försökte förklara problemet, eller "p r o b l e m e n" rättare sagt. Problem nummer eine: Det är inte tillåtet att köra i omkörningsfilen när man kör med släp, problem nummer zwei: Papprena på bilen är inte up-to-date, problem nummer drei: chaffören saknar pass. Vilket INTE ska behövas när man reser inom EU. Då räcker det med vanligt EU körkort dumjävel! Problem nummer vier: ni körde 40km/h FÖR FORT än vad som är tillåtet med släp!!!!! Dra åt helvete nu hamnar vi i koncentrationsläger allihop tänkte jag, men vi kom lyckligtvis undan med böter. 15 Euro för körning i fel yoghurt och 30 Euro för fortkörning (ca 450kr). Vad fan är detta för skämt? Hemma hade de tagit 4000:- och dragit in körkortet på två röda. Nä tyska polisen rockar ju haha!!

Robin utövar ett hoppfullt glädjeskutt


Satans oläge...


När vi betalt våra böter och rullat vidare dröjde det dock inte länge innan nästa misär inträffar. Plötsligt tänds varningslampan för motorn och hela bussekipaget börjar skaka och hoppa som aldrig förr, wtf? Problemet håller i sig och vi stannar vid vägrenen och försöker starta om bussen. Startmotorn snurrar men nu är motorn stendöd!!! Helvete.. Motorstopp på autobahn i Tyskland är inget man önskar. Det är inte meningen att vi ska spela in video här. Så vad göra? Eftersom vi alla är fullständigt inkompetenta när det gäller bilar, så ringer vi vår ständige livlina farsan och förklarar oläget. Han ger oss numret till SOS Internationell och när vi ringer dem och förklarat situationen så meddelar de att en bärgare kommer dyka upp inom en timme. Pju! Tiden går och bilar och lastbilar blåser förbi i ljusets hastighet, men någon bärgare ser vi inte skymten av. När vi häckat i bussen i två timmar och är halvvägs att frysa pungen av oss ringer vi SOS igen. De säger att bärgaren borde vara där nu, och tio minuter senare dyker den mycket riktigt upp. En ung tysk hoppar ut och börjar först asflabba åt oss men gör sedan ett tappert försök att få igång motorn, utan att lyckas. Så vi bogserar upp bussen på flaket och där orkar jag inte skriva mer....

Fortsättning följer...

RSS 2.0