Balkong liv



Detta förgyllde min kväll igår. En egenlagad lasagne, en snygg flickvän och en bärsa i solen. Yäy!!

Rockweekend i Bollnäs - 18 Juli

För er som lusläst vårt turnéschema för sommaren borde omedelbart höjt på ögonbrynen när ni läst dagens rubrik. Det har då aldrig stått något om någon jäkla Rockweekend i Bollnäs där inte. Men så sent som igår fick vi den ärade nyheten att vi tydligen ska lira där. Tidigt i ottan (runt halv 12) så ringer vår manager och väcker mig. Tror inte ens han hinner presentera sig utan öppnar samtalet med - "We have been offered a show tomorrow, are you available?" - Ehh tomorrow? - YES! Can you play? -hum I think so? - OK Great! Click.. eh vad fan hände egentligen?


Galet mycke Norrläningar!


Det visade sig att Arch Enemys trummis hade blivit sjuk och var tvungna ställa in sin spelning och nu ville festivalen att vi skulle komma och ersätta! Hur fräckt är inte det? Tråkigt som fan och surt för alla besökare som åkt dit för Arch Enemys skull, men det är sådant som händer på festivaler. Hur som helst är det en förbannat stor ära för oss att få ersätta detta grymma Halmstad band!


Galna Falkenbergare!


Tidigt på morgonen packade vi vanen och satte kurs norrut. Bollnäs ligger 80 mil från Falkenberg så det var en lagom go resa vi hade framför oss. John och Roland var dock pigga på att köra medans vi andra satt (låg?) i baksätet och snarka, och tio timmar och åtskilliga liters rövsvett senare vhade vi nått vårt mål. En riktigt mysig festival coolt belägen vid en sjö och en stor herrgård som även användes som matsal och loge. Det var sex timmar kvar tills vi skulle spela så vi slog ihjäl tiden med att drick.... Äta(!) och reka på festivalen. Förutom vi så spelade även bl.a. Entombed, Mustasch, Helloween, Paul Dianno (ex Iron Maiden sångaren) och Europé. Så fläskfeta band var man inte lite bortskämd med! Så småningom blev klockan 23 och det var vår tur att göra scenentré, och visa Bollnäs vilket band som bär byxorna på festivalen! Vi hade dock inte repat på två veckor så det var inte fråga om, OM de skulle hände nått, utan NÄR kommer första tabben? Roland var först ut med att glömma av hela första versen i en låt, men bortförklarade sig mycket professionellt och skylde allt på tekniska fel. John var inte sämre han, utan glömde av ett oerhört viktigt fill-in och lurade då inte bara sig själv, utan även oss och hela festivalen. I övrigt gick giget klocka och både publiken och arrangörerna var super nöjda över vårt inhopp. KUL! Jobbigt som satan om hela Bollnäs stått och pekat finger och kastat tomater (på burk) på oss hehe.


I egen hög person

För att Du är det finaste som finns..



Kiss me and smile to me
Tell me that you´ll wait for me
Hold me like you´ll never let me go..

Helsingör - 10 Juli

Som jag nämnde tidigare bloggen så är det förbannat dåligt med semester möjligheter denna sommar. Förutom att ha röven full med Sonic så har jag även hoppat in som "sommarjobbar jävel" på mitt gamla jobb för att skrap ihop lite extra fickpengar. Men idag hade både jag och flickvännen en ledig dag så vi bestämde oss för att rasta hullet och göra en utflykt till Helsingör!


Jag hade kvällen innan ställt alarmet på 9:00 så att vi slöhögar skulle komma iväg i tid. Men de alarmet snoozade man ju bort i oändlighet när det börja ljuda. Har man en ledig dag så är ju sova prioritet ETT och ingenting annat. Så min plan på att vi skulle komma iväg runt tio sprack direkt. Närmare kl 13 satt vi dock i en rullande bil och äventyret till vårt rödvita grannland hade börjat. När vi anländer till Helsingborgs hamn så var det mindre än fem minuter kvar till båten skulle gå, så vi tjackar biljetter i rekord fart och slänger oss ombord på färjan i värsta Die Hard andan!


Väl i Helsingör så tar vi en promenad i det fina sommarvädret för att sedan slå oss ner på en av stadens många uteserveringar för lite danskt krubb. Tyvärr blev det bojkott för Pölse och torkad lök den här gången, för en portion rödspätta, remouladsås (uttalas: remolöööödesaus) och pilsner istället. Men det rockade fan! Till efterrätt blev det italiensk glass och lite glidande på stan och spanade i affärer innan det är dags att hoppa på färjan hemåt igen. Som slutsats kan vi säg att Danmark är faktiskt trevligare än man tror. Detta gör vi om Älskling!


Skål ja för fein fein!!

"Italiensk Is", vadå is??


RSS 2.0