Sonic Syndicate rockar i Ronneby Brunn - 29 nov -08

I början av november när mörkret börjat krypa på och minus graderna bet en i röven så valde bloggen att gå i vinteride. Men nu när vi gör ett par spelningar med metalkrigarna Sabaton tänkte jag att det var dags att återuppväcka den igen. Hittills har vi gjort ett gäng festivaler tillsammans (Arvika, Rockweekend, Metaltown och Sweden Rock för att nämna några), men aldrig fått tillfälle att stifta bekantskap med dem på alvar (dvs supa sig kukfulla och lyssna på Manowar - Brothers of Metal  på repeat så grannarna får blåmärken i öronen).

 

Mcdonalds Yäy!

Hela resan började dock i misär då vår buss lämnade in skylten i torsdagskväll. Startmotorn strejkade så ville man ha igång raggaråket fick man bogsera eller putta igång den. Funkar ju när bussen är tom, men hur fasen skulle det gå till när den plus ett släp är fullastad med skit? Jag och John tog dock tag i problemet och gick upp tidigt i ottan igår morse för att lämna den på verkstad. När vi skulle bogsera igång den så var givetvis busshelvetet extra tjurig, och vi var tvungna att dra den runt Smedjan minst tre gånger innan motorn vakna. Måste sett helt idiotiskt ut, men vi fick iaf lämnat den på verkstad där de kunde fixa den åt oss. Yeah! När Sonic Syndicate åker på turné kan närmast jämföras med en dagisklass på utflykt. Efter bara tio minuter är det alltid någon som gnäller att han/hon är pissnödig, måste röka, är hungrig, åksjuk, har mensverk och dylikt. Så första stoppet på vår resa till Ronneby kom i Laholm (en halvtimma söder om Falkenberg). Nej det bästa är att köra på natten då alla sover. På så vis kan man spara in upp till 18 stopp, och man till och med kanske kommer fram i tid.

 

ZzzzZzzz...


När vi kom fram till Ronneby brunn där vi skulle lira hade Sabaton precis börjat sätta upp sina grejer och en själv kände sig mest i vägen (som vanligt). Det roliga kom dock när Sabatons pyro snubbe skulle "soundchecka" en ny fräck smällare. Alla står i en ring runt och håller för öron och förväntar sig värsta thunderking explosionen. Det som sker är dock en liten löjlig "poff"(läs: en brakskit som knappt hörs). Dock blixtrar det och ryker som satan så lite fräckt var det. Röken uppskattades dock inte av lokalens brandlarm som går igång och det börjar tjuta som FAN!! På nolltid står det en brandbil utanför och fyra utrustade brandmän kommer in och frågar "Hur var det här då?". Arrangören fick förklarat läget och som bonus en räkning på 10.000:- för falsklarm och utryckningsavgift. Det var en dyr smäll det där!

 

- Hur va det här då?

Kl 20.00 öppnades dörrarna och vi skulle gå på scen 21:30. Ärligt talat var jag sjukt nervös då vi knappt spelat på tre veckor. Det plus att vi skulle spela två helt nya låtar som aldrig provats live förr. Visst har vi repat dem som fan, men stå i en replokal och framföra live är en jäkla skillnad. Spelningen kändes dock okej då allt hade gått som förväntat. Alla var ringrostiga live och de två nya låtarna gick åt helvete som planerat. Men nu när man kommit i gängorna lite så lär det gå bättre. Ikväll är det Linköping som åker på det. Be there, or be shredded!

 

John Power surfar

 

Tröjor

 

Sabaton Krigare och John

 

Yäy

Oslo, Göteborg - 2 november

Efter ett otroligt lamt gig i vårt otacksamma grannland Norge så bar det tillbaka till Sverige igen. Att spela i Norge kändes typ som att giga Kuwait. Aldrig spelat där men kan tänka mig att det skulle kännas ungefär sådär. I publiken kunde man hitta lustiga svart/vit målade (så kallad corpse paint) figurer som är mycket vanliga inom detta land. Men vad fan har sådant folk att göra på en In Flames konsär? Detta såg förbannat lustigt ut så kunde ärligt talat inte hålla mig för skratt!!!

OBS norrmannen med corpse paint!

 

Ragge och IF´s Truckdriver. Stabila glajjor!!

 På lördag morgon när man steg ur bussen som stod parkerad precis utanför huvudingången till Liseberg (som dessvärre var fet stängt, så några starter från 0-70km i Kanonen eller pissevarv i Colorado var inte att tänka på). Så fick man en jäkligt knepig känsla av både tom- och frihet. Jäklar vad gött att vara hemma igen och slippa bo i en jäkla buss, men fasen vad tomt att allting nu är över. Detta har lätt varit den bästa turnén hittills och den hade gärna fått fortsätta ett tag till. Men allting har sitt slut så även detta. Nej nu ska jag inte sitta här och vara blödig och sentimental utan vi har fortfarande två gig kvar att fokusera på. Ikväll skulle även flickvännen komma, och imorgon dyker pappa och mampo upp så då gäller det att vara på hugget, och inte göra bort sig så de får sitta där och skämmas över en. Fast trots mycket nervositet och lite ljudproblem andra dagen så gick båda gigen helt sjukt bra! Bästa spelningarna lätt på hela turnén och för att göra showen ännu fräckare hade vi köpt egen pyro i form av tomtebloss som vi tänkte gå loss med på scen. In Flames har ju smällare och ett jäkla eldande på scen så lite tomtebloss borde väl va lugnt? IF´s tour manager tyckte dock inte det lät lika fräckt så satte stopp för det direkt. Suck..


'
IF Setlist Göteborg


Daniel och dottern Selma

Efteråt var det STOR efterfest men de flesta av både oss och flamsarna och åkte hem till sina familjer istället. Jag och John valde dock att representera fylle-sonic på lördagen och nästa dag stod övriga medlemmar för alkoholkonsumtionen då jag och John valde att blåsa hem efter konserten. Innan vi drog var det dock fullt kramkalas på scen och Daniel passade på att kasta ut Robins SVEA mössa till publiken. Detta uppskattades inte alls av honom, men som tröst fick Robin Daniels IFK Göteborg mössa att bära istället haha.


Tackar som fan In Flames för denna turné och TACK till alla ni som kom och spanade! Det var helt grymt!!

Vi andra ses på Bandit boat nästa helg, har börjat ladda med Finlandia och Rederiet maraton redan nu Yeah!


 Cricket alias: Grönsaken! Slaktar gitarr i Gojira

 

Fett med ös X)

 

Shitloads med Göteborgare


RSS 2.0