Onsdag 26 mars - Dag 7

Vaknar tidigt som fan av att någon är uppe klampar i lägenheten(?) Kan inte vara någon av oss då vi aldrig går ur säng före kl 10 och knappast någon granne då lägenheterna jämte står tomma. Då ser jag Mike stå i ett hörn med filmkameran och dokumentera oss och lägenheten i värsta Big Brother andan. Antagligen har han stått där hela natten för att fånga "the perfect moment", dvs. vårt kuddrägel och morgonstånd.
 

Idag har vi fortsatt gurkläggandet på skivan och det låter redan helt helvets as grymt bra. Blir så jäkla fett så de rinner Bregott smör ur högtalarna! Vi fick satt två låtar idag och båda två känns mångdubbelt bättre än vad jag vågat hoppas på. Alltid coolt när de blir så! Jobbigt som satan när det blir tvärtom då man tror man skrivet värsta brakskithiten och är hundratio på att detta kommer bli första singeln. Då det visar sig att bolaget tycker de suger stenhårt och väljer att lägga den åt sidan eller som bonuslåt åt Japanerna om man har tur.

Efter vi var klara i studion så bestämde Mike sig för att ta tåget hem till Stockholm igen. Lant-, skogslivet, dalmas dialekt och Krylbo var inte riktigt hans påse. Eller insåg han bara att skivan sög så hårt och kommer säga upp sig som vår manager vilken dag som helst hehe.


Torsdag 27 mars - Dag 8

När jag och Robin är på väg från Krylbo till Avestastudion så ringer Jonas, och säger att vi måste komma hem till honom och fika först innan vi drar igång dagens aktiviteter. Fasen vad trevligt tänker vi och blåser det. Det första jag märker när ja stiger in i lägenheten är att helvete vilken ordning det har blivit sen sist (ett och halvt år sen)! Rent och snyggt överallt och inte ett spår av dammråttorna (stora som rådjur) någonstans . Det visade sig då att Jonas brud hade flyttat in så det förklarade saken. Efter en kopp kaffe, lite skitsnack och tafsande på Jonas gitarrer gav vi oss vidare till studion.


Idag var det två riktiga tungviktare som skulle läggas gitarrer på. "Två-takt" låten som är den snabbaste låten vi gjort och dessutom innehåller ett onanisolo. Yngwie Malmsteen och Steve Vie får se upp säger jag. Den andra skrev jag bara dagarna innan vi gick in i studion, så riffen hade inte hunnit smälta in i fingrarna riktigt. Men det rullade på bra och redan innan lunch var vi nästan klara med första låten. Lunch käkade vi på restaurang Dalahästen tillsammans med Kenneth (basist i Scar Symmetry). Här hittar man även Sveriges största Dalahäst, hur coolt är inte de? Efter lunch tog vi tag i "Två-takt" låten och sex timmar senare var den spikad. Yeah!


Ni har väl inte glömt kolla in vår videoblogg från studion föresten? Första delen är klar och ni hittar den på http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=31031134


image216
Johns James bond posé

image217
Krylbo tågstation för att plocka upp Mike

image218
Robin och John från helgens skidåkning

image214
Födning i djurparken
 


Fredag 21 Mars - Dag 5

Hur var det nu egentligen? Dog Jesus på påsk, eller uppstod han, eller åt han ägg? Inte en jäkla aning men idag är det iallafall långfredag och det ska bli gött med några dagar ledigt. Vår producent och Tekniker Jonas ska åka och hälsa på sina släktingar i Arvika över helgen, så vi började tidigt denna dag för att hinna klart med trummorna till de återstående tre låtarna. Själv ska jag köra hem till Falkenberg, men John och Robin väljer att stanna kvar och åka skidor i Romme några mil härifrån. För att vi skulle komma i rätt påskstämning hade Jonas inhandlat ett par kilo(!!) påskgodis som vi kunde frossa i. Detta gjorde stor märkbar skillnad på John. Antingen hade han käkat dunderhonung till frukost eller var han bara jäkligt spänd inför helgens skidåkning, för satan vad han spikade låtarna fort. Redan innan lunch var vi klara och jag kunde sätta mig i bilen och pressa de 50 milen hem till västkusten igen. På tisdag är det dags att lägga gurkor. Glad Påsk för helvete!


Tisdag 25 mars - Dag 6

Back in black i Avestas fetaste studio för att fortsätta lägga deg på nästa Sonic´s Syltkake skiva. Påsken är över, häxorna är brända, godiset reas ut för halva pris och Robin har hällt i sig 10 liter påskmust på mindre än ett par dar. Själv spenderade jag påskhelgen på flott hotell i Malmö tillsammans med tjejen och kollade på Kent. Vet inte hur många gånger jag fått höra att Kent bara är för bögar och sjöman, men jag står för det 110% när jag säger att Kent är cp grymma. Faktum är att mycket av inspirationen till mina låtar kommer från just Kent. På påskdagen hann vi även med en runda på Ikea i Helsingborg där jag bl.a. fick kollat ut en ny soffa, en garderob och diverse mög.

Nog pratat om Kent och sjömän. Idag började vi smyglägga de första gitarrerna på skivan. Första låten ut blev "schlagerlåten", en rätt simpel och enkel midtempo låt. Detta är melodin som ska få Lordi att gråta blod likt Carola i nästa melodifestival och ge hos kontrakt med Bert Karlsson istället för Nuclear Blast. Gitarrerna spikade vi relativt fort och nu är det bara lite smörsång, bas och 36 kanaler pampig synt som saknas för att göra denna låt komplett.

Idag åkte John och hans trummor hem, och i hans ställe kom vår manager Mike upp från Stockholm för att hjälpa till med studiedokumentationen och se till att vi inte super bort all studietid. Hans första kommentar om Krylbo där vår lägenhet ligger lät: - This is the place you come to when you want to die haha.

image205
Crazy John bakom trummerna

image206
Blogg in progress

image207
Dunder gitarrposé

image208
Fråga mig inte hehe

image209
Jonas med familj

Onsdag 19 Mars - Dag 3

Studiodag nummer tre började olyckligt med att John mitt under en kioskvältande två-takt banka sönder trumvirveln. Huset som håller stämskruvarna gick åt helvete och gjorde den helt obrukbar. Jonas hade dock ett par dammiga virvlar på lager, och efter en hel del custom justeringar så fick vi den nya att låta snarlikt den gamla. Låten vi höll på att tracka är en av de snabbaste på nya skivan med mycket fokus på två-taktsonani, kvicka gitarr riff och knappt en enda synt. En av Johns personliga favoriter och en käftsmäll som garanterat lär sticka ut mot resten av materialet.


Efter denna åktur var det lunch och för er som inte visste så ligger det en restaurang vägg i vägg med studion (Berits kök), där man förutom lunch kan köpa kaffe, fika, söldricka, snask mm. Grymt är det! På dagens meny var det pannbiff med potatismos och lingon som stod högst upp, så vi dunka till på varsin sådan alla fyra. Efter lunch gick jag och John till Hemköp för att posta ett videoband med filmat studiomaterial som Richard ska klippa ihop hemma i Falkenberg. Videobloggen kommer sedan finnas tillgänglig på vår Myspace så håll ögonen öppna där näste vecka för helvetes jävlar gobba och kjäring! Utöver detta hann John även spika trummor till två låtar till. Så nu har vi åtta spår klara av totalt 14. Yeah!


Torsdag 20 Mars - Dag 4

Dagens första projekt blir att tanka bilen, men eftersom det inte existerar en enda Statoil mack (vi har Statoil kort) i hela Avesta blir vi tvungna att åka enda till Hedemora som ligger 3 mil bort för att tanka. Efter lite försening anländer vi dock till studion och kan fortsätta trumsmiskeriet. Idag står "Hoden" låten högst upp på listan. En låt jag gjorde under Amon Amarth turnén i USA, med just Amon som största influens. När man hör denna låt så ska det fan kännas som att de är en hel hord med skäggiga vikingar hemma i vardagsrummet!


Från en viking låt till något annat inte helt olikt tema: En tväräkta riddar låt! Nästa käftsmäll går nämligen under namnet "Hammerfall disco", pga dess heavy metal inspirerade gitarr riff och blixtrande synt melodier. Denna började vi repa på redan i höstas, men då sög den så hårt att vi la den på hyllan ganska omgående, fram tills nu. Då vi alla insåg att - helvete detta rockar ju som satan och var bara tvungna att spela in den! En av mina favoriter till nya skivan lätt. Vi hann även med att spela in trummor till Robins och Rolands Highschool låt som skrevs bara några dagar innan vi gick in i studion. Jag vet ärligt talat inte själv hur den går så det ska bli jäkligt spännande och höra när de är färdigt.

image200
Virvelogi

image201
Spelar trummor de e jätte roligt


image202
Aktiviteten flödar i studion

image203

Jonas och Robba Jammar eddie

image204
Vårt hem i Krylbo


Sonic Syndicate studio session

Måndag 17 mars - Dag 1

Då vankas det skivinspelning i Sonic lägret igen, det tredje i ordningen och det var återigen dags att slå rot i Black Lounge studio i Avesta med dalmassen Jonas Kjällgren bakom spakarna. John och Robin tjuvstartade och blåste upp från Falkenberg redan i söndags och riggade upp trummor. Själv hade jag en 25-årsdag att fira då så jag avvaktade att köra upp till dagen efter. Detta visade sig dock vara mindre klokt då ett gigantiskt snöoväder hade smugit sig in under söndagsnatten och dränkt halva Sverige i snö!! Så min brillianta plan att köra upp till Avesta tidigt i ottan var bara att fet glömma. Fick istället en trevlig sovmorgon tillsammans med flickvännen i väntan på att snöandet skulle ge sig, vilket inte var helt fel iofs:-) Framåt eftermiddagen gav jag mig dock iväg och passade på att pressa extra mycket på tomgång för att hjälpa växthuseffekten på traven. Tog det jäkligt piano upp så resan blev minst två timmar längre än normalt, så när jag anlände hade dagens studio session redan tagit slut. Men faktum är att det hade gått bra ändå (även utan min närvaro). Hela förmiddagen hade gått åt till att micka upp setet och ställa ljud, och på eftermiddagen hade John spikat trummor på två låtar. Bra jobbat!


Tisdag 18 mars - Dag 2

Efter på tok för många timmars lirande av Guitar Hero III kvällen innan så vaknade vi upp kl 10 och det var dags att åka till studion att hamra mer trummor. John hade vaknat upp med en kraftig förkylning och var orolig som fan att det skulle påverka hans trumspel. Efter lite uppvärmning bestående av en påse vicks halstabletter, en banan och Snickers var han dock redo att hoppa in i trumbåset och smiska skinn. Vi började med en låt som går under projektnamnet "Finnish" som är en av de äldsta låtarna som jag skrev till nya skivan. Påminner en del om Psycic Suicide från förra albumet med mycket melodier, och svängiga men tunga riff. Denna gick relativt smärtfritt så vi kunde ganska snabbt påbörja nästa låt som vi kallar "Bryt Benjamins ben". En låt som är precis vad den heter(?) En tung popdänga med mycket akustiska inslag. Denna skrevs i januari under min semester i Thailand och är den första låten i Sonics historia som inte jag haft några fingrar med i grytan på. En av singel kandidaterna tippar vi på. Vi hann även sätta trummorna till raggar dängan "Export" som jag skrev under eastpak turnén i höstas, och som tydligen har ett riff som påminner om Steppenwolv´s gamla klassiker "Born to Wild". Min kommentar på det är att Steppenwolv skriver tydligen lika fräsiga riff som vi i Sonic kan. Resten av kvällen gick åt till shredda ännu mer Guitar Hero samt installera en taklampa i lägenheten. Detta projekt la vi dock ner ganska snabbt, dels för att vi inte hade rätt verktyg och dels för att det kändes som hela taket skulle ramla ner vilken sekund som helst. Jobbigt som satan att få ovangrannen i vardagsrummet resten av inspelningen.


image195
Trummor

image196
Crazy John med rallyhandskar

image197
Jonas Kjällgren Crystal mode


image198
Måndag morgon, skitsnö överallt!!

image199
Såhär kul hade jag på vägen upp


Tack som fan!

Fyllde 25 lök i helgen och passade på att fira detta med tårta, tilltugg, brännvin och ett gäng gamla försöpna polare. STORT Jävla tack till er som kom och lyckades göra fredakvällen helt galen för min skull. Tack Älskling för all hjälp med förberedelserna och för den fina presenten. Nästa helg är det du och jag som går på konsert, bor på flott hotell och har det gött. Tack som fan farsan, Richard, Syrran & Co för Nintendo Wii´et, och tack morsan och alla släktingar för den goda middagen och sällskapet i söndags. Rockar ju att fylla 25. Detta gör vi om hörni!

image189
Richard hungrig

image190
Robin äger på GH3

image191
Urgammlingen själv

image192
Älskling

image193
Anna, Syrran, Älskling och Tobbe

image194
Flanen

Ryssland: Babuschka motherland

"Fy Fan" var min första tanke när jag för några veckor sedan fick reda på att vi skulle göra ett gig Ryssland. Man har ju hört diverse skräckhistorier om detta land plus att jag och Fanny gjorde vår mellanlandning i Moskva till Thailand. Flygplatsen påminnde nämligen mer om Alctraz än en flygplats. Så mina förväntningar inför denna helg låg på en jäkligt överdriven låg nivå.


Lördag 1 mars

Efter tre timmars flygresa och en mellanlandning i Köpenhamn landade vi i Moskva och blev väl mottagna av Egor som skulle vara vår "värd" hela vistelsen. Sjukt trevlig snubbe som behandlade en som om man vore den nye presidenten och skämde bort totalt. T.ex dagen efter när Rolle frågade om vi kunde använda en förstärkar case som Ego-låda på scen? Det var ingen bra idé tyckte han. Men sa att han kunde snacka med snickaren i huset och be honom spika ihop en låda till oss. Hehe det är lugnt menade vi.


På kvällen samma dag som vi anlänt så spelade Overkill, Enslaved och Tristania på klubben vi skulle lira på dagen efter. Så vi beslöt oss för att dra dit och kolla läget. Stället var helt okej och dessutom packat med tokiga metalheads (runt 1000 skulle ja tippa). Så förväntningarna på vårt gig blev genast mycket högre. Att vi drar 1000 st första gången vi lirar i ryssland kan man ju fet glömma, men om vi lyckas skrapa ihop ens en tredjedel, hade jag varit mer än nöjd.


Söndag 2 Mars

Efter en god natts sömn och en frukost bestående av ost, juice och bröd (något annat vågade man inte sätta i sig) så åkte vi till klubben igen för riggning och soundcheck. All backline fanns redan på plats så det enda vi behövde göra var att koppla i guran och trycka på On. Smidigt! Nu fattas bara att någon soundcheckar åt en och vet exakt vilket ljud jag vill ha hehe:-) Efter soundcheck hade vi planerat att dra till Röda Torget, men pga. att det var presidentval idag så var torget avstängt. Klabb! Så vi hängde kvar på stället resten av dagen och jag roade mig med att se förbanden soundchecka och arra ihop lite nya låtar på burken (mindre än två veckor innan vi drar in i studion nu damnit!)


Kl 21:30 var det gigdax och det var en trogen skara på 400st som letat sig hit ikväll. Helt klart över förväntan! Giget gick helt grymt och publiken rockade som aldrig förr! Stagedives till höger och vänster och då och då hoppade det upp folk och slet i kläderna på en. Vakterna lär haft det minst lika svettigt som vi hade det.

Nä nu i efterhand kan jag konstatera att Ryssland rockar som fan!

image182

Köpenhamn airport


image183
Ryssland here we come


image184

Enslaved in action


image185

Setting up


image186

Babuschka!

image187

Macke knacken

image188

Tre ryssar i björnfitta


RSS 2.0