Rockstad Falun - 13 Juni

Våra kära långhårta superhjältar Sabaton har än en gång gjort ett mycket bra val här i livet och har denna helg valt att bjuda upp oss på deras egna Homecomming spelning "Rockstad Falun". Förutom värdbandet himself och dess sidekick Sonic så spelade även feta band som H.E.A.T (Melodifestivalen 09 rock) och dalar legenderna Svenne Rubins (Folköl o dunka dunka o Långa bollar på (John) Bengt(sson) rock) m.fl. Så med soppas många heta kort på listan går de ju bara inte att misslyckas!


Rockstad Falun line-up 09


Show no fear, Stål-John Bengtsson is here 

Efter åtta timmar resa upp till Falun så möts vi taskigt nog upp av ett ösregn som hette duga. Spela utomhus i pissregn rockar INTE. Kommandoledaren Pär (basist och manager i Sabaton) och Daniel (trummis) hälsade oss dock välkomna, beklagade Falunvädret, och frågade om vi var sugna på att hänka på o käka Sushi. Ett trevligt förslag men jag bangade snabbt efter att fått nyss om att de ligger en STOR Tacobuffé och väntade bakom scen! Nää Fuck Sushi, Tacos is teh shit!!! Efter detta fantastiska skrovmål blev vi skjutsade till hotellet för att ladda upp inför kvällens gig. Dvs slappa på sofflocket och kolla på barnprogram.... Ehh bränna kors och dricka Jack Daniels MENAR JA!! John ville va redig och gick tillbaka till scenen före alla oss andra för att sätta upp trummor och dylikt. Väl där kommer han dock på att han glömt bilnyckeln på hotellet, så hela "sätta upp trummor i tid" planen gick käpprätt åt helvete, ÄGD!! När det va dax för gig så va regnet still going strong, men det vara bara att gilla läget och röja på som de idioter vi är. Publiken tycktes även de ha samma ignorerande inställning till regnet, och såg de hela som ett svettigt träningspass och följde våra övningar som fromma lam. Helt grymt!! Sabaton var näst på tur och gjorde även de ett kanon gig. Tackar som fan Falun och Sabaton för en helt monster lyckad super kväll!


John o Robin gillar också Tacos


Vår turnébuss



Dreamhack summer 09 - 14 Juni

Nästa dag var det gig igen. Ett lite annorlunda sådant då de ägde rum på DreamHack (Elmia) i Jönköping. För alla er (inklusive mig själv) som inte vet vad Dreamhack är, så är det världens största LAN (läs: Nörd) ställe! 11.000 hardcore gamers plus sex strålskadade Falkenbergs idioter från Sveriges alla hörn hade samlats på ett och samma ställe, för att spela dataspel, äta Pan-pizza, dricka kopiösa mängder Jolt-Cola och tappa begreppet av verkligheten om än mer än de redan gjort. Jag ville prova på att vara gamer så jag fjäskade till mig en ny micrad svettig Billies pan-pizza samt ett par Jolt Cola, sedan var man ju ett med den digitala världen. Robin ville inte vara sämre men han lyckades hora till sig hela fyra stycken pizzor!! Sjukt orättvist, men hans gamer-status måste varit på en betydligt lägre nivå än en annans, och därför behövdes mer pizza o jolt för att komma upp till samma extrema level. Där har vi förklaringen! Eller såg han bara hungrigare ut..

The house of n00bs

 

Den perfekta nördmåltiden

Mitt i allt harem av datorer och datorspelare hade de smällt upp en scen där vi skulle lira på. Stor som satan, och redan en timme innan vi skulle börja hade publiken börjat flocka sig runt den. Coolt värre!! Att spela live på LAN hör inte till vanligheterna, så förväntningarna var ungefär lika höga som på en begagnad cykel köpt på Falkagård. Men satan i gatan vad fel man hade!! När vi drog igång introt (som vi ironiskt nog bytt ut mot Main Temat från World of Warcraft. Detta för att flörta lite extra och på så sett framstå som mycket häftigare i kidsen ögon än vad vi egentligen är) så var det folk överallt, och de röjde som om de inte sett solens ljus på flera år. Moshpits, helikopter headbanging, Crowd surfing, Wall of death, you name it. De sistnämda är en väldigt lustig upplevelse som jag tänkte berätta mer om." Wall of Death" går ut på att publiken delar upp sig I två lag, och när låten börjar springer de emot varandra vilket resulterar i en Jätte rejäl Faceplant!!! Vakterna var inte helt nöjda med denna aktivitet, men kidsen var (trots knäckta ben och till 99% massakrerade) fortfarande helt i extas!! Arrangören tyckte (antagligen) också de var tufft med Wall of death, så trots att vi körde över speltiden med hela tio minuter fick vi ändå lov att köra en bonus låt. Men sedan var det slut på det roliga och jag kan sätta pungen i pant på att nedladdningarna på Sonic Syndicate den kvällen ökade med 110%. De rockar ju!!


Faceplant Deluxe


Jolt och Billies mmmmmm.


Robin impar på kidsen genom att tejpa 1337 (Eliiiite) på guran


n00b på det!


Som avslutning en pic from behind på ett svettigt Sabaton

RSS 2.0