Russia here we come! - 30 Mars

Efter att suttit insnöade i ett gäng studios ett par månader och slaktat in nya Sonic skivan, så är det nu dags för detta års turnépremiär. Tanken var att skivan skulle vara klar och redo för släpp i slutet av maj, men av outgrundlig anledning så händer tyvärr inte detta. Så när den släpps nu vet i fan. Förhoppningsvis innan nästa påsk, men man vet ju aldrig i denna bransch. Hur som helst så lämnar vi hela den cirkusen nu och åker på solsemester till vårat eget motherland Ryssland för ett tio-tal spelningar. Lite udda med turné i Ryssland men ”där är säkert käckt där med” som mormor glatt skulle ha sagt.


Pepparkakshuset i Moskva


Ryssar i regnkläder

För att komma i rätt Ryss-mode har jag de senaste veckorna suttit inlåst på pojkrummet o spelat igenom hela Command & Conquer / Red Alert serien från tidigt 90-tal och framåt, och då självklart under Sovjets regi och på max svårighetsgrad. Jag har bett vaktmästaren stänga av vattnet till lägenheten, och installerat ett 160 liters oljefat i köket med direktanslutning till vattenkranen. Detta för att på ett så naturligt sett som möjligt kunna ha rinnande Vodka direkt ur kranen som jag hört är vanlig ordinär standard i Ryssland. Jag har ätit och gått igenom samtliga smaker ur Kalles Kaviar serien och kommit fram till att den med randig banan smakar gammal rutten skosula. Jag har även kollat igenom Torsk på Tallin X miljoner gånger och lärt mig samtliga Lasse Kongos repliker utantill. Blir man inte mer förberedd än dehär så säg?


Lasse Kongo


Command & Conquer: Red Alert

Det som suger lite med semestern är att vi ska flyga en hel del inom Ryss territorium och då av viktskäl inte kan ha med oss så mycket packning som önskas. Ryska flyg orkar inte så mycket och störtar lätt. Så mitt bagage består enbart av två gitarrer. Resten av nödvändigheterna som necessär, mobilladdare, in-svettade scenkläder, extra filsingar o dylikt fick jag komprimera ner i handbagaget. Detta var inte helt enkelt då jag har för vana att ha med allt jag äger (inklusive mamma o pappa), men de fick helt enkelt prioriteras bort denna gång, sorry. För onödighetens skull har vi bokat våra flygbiljetter till Tallin (där vi börjar) från Stockholm Arlanda. Så det första vi får göra idag är att pressa in oss, och vår minimala midget packning i bussen o blåsa upp dit. Mormor John hade kvällen innan varit rar och bakat kanelbullar som han tog med och bjöd oss på. John hade dock lyckats med det klassiska misstaget och blandat i dubbelt så mycket socker i degen, samt glömt dem i ugnen för länge. Så resultatet var en brun(svart), stenhård och söt klump som närmast kan beskrivas som en tjock pepparkaka. Jag gillar pepparkakor så mitt betyg blev utan tvekan mycket Godkänt. Tackar som satan John!


Mormor Johns bullar

 


Såhär glad är alltid John när han tankat full tank för endast 950:- (!!!)

 


Humöret i baksätet är på topp!


Stannat i Gränna utanför Jönköping för att fostra Nathan i lite äkta svensk polkagris-kultur


RSS 2.0