Charlotte 29 Nov - Farbror H2O

Ännu ett ställe som är placerat mitt i ett ghetto så när vi kom fram så var vi alla helt övertygade om att vi måste fan kört fel? Men eftersom GPS´n insisterar på att här är det så var det bara att gilla läget. Oftast har de rockklubbar i ghettona eftersom de är billigt och så finns det dåligt med grannar som kan klaga. Stället var iaf stort men resten sög, de hade haft en vattenskada i huset så de hade fått stänga av vattnet i byggnaden, så ingen dusch och knappt en enda fungerande toalett. Det var även nära att vi fick ställa in hela skiten pga att husbandet inte ville låna ut sina trummor. Vi brukar ju i vanliga fall spela på Himsas backline men de har av personliga skäl valt att inte spela de kommande fyra gigsen. Amon Amarth tyckte dock att de sög hårt att vi var tvungna att ställa in så de lät oss lira på deras trummor. Hygligt som satan!


Efter spelningen så var det dusch med vattenflaska som gällde. Den här metoden är mycket nära besläktad med dusch i handfat, men det är vissa detaljer som skiljer. Varianten funkar som bäst när det är nollgradig ute då de kylskåps kalla vattnet helt plötsligt känns mycket varmare. Du klär av dig så gott det går utan att göra överträdelser mot lagparagrafen "hets mot folkgrupp". Sen häller du en kall flaska över dig. När farbror H2O gör jobbet så börjar du schamponera och tvåla in dig så gott det går. När lyckat resultat uppnåtts så tar du ytterligare en vattenflaska och häller över dig och torkar sedan med en dagsgammal handduk (för om det inte finns dusch på spelstället har du förmodligen inte fått handdukar heller). Sen är du extremt ren igen!


Vi hade tidigare under dagen fått erbjudande om att komma över till Amon Amarths buss. Så efter de hade lirat färdigt så gick vi alla över för ett par bärs. Det gick åt hårt på Amon Amarths sprit ransoner den kvällen, men det blev en lyckad tillställning och det var framförallt trevligt att får lära känna dessa metal vikingar bättre. Deras buss var bland det lyxigaste vi sett med en lounge som gick att expandera ut på sidorna, klinkers i baren, två st 42 tums LCD apparater och satellit TV och Internet.



Springfield 30 Nov - Parkeringen som dressingroom

Idag hade äntligen våra förstärkare kommit. Flitiga läsare kommer kanske ihåg att Randall hade skickat oss kombo förstärkare först, vilket inte va riktigt vad vi hade tänkt. De nya topparna lät i alla fall schysst men tyvärr hade klabbrövarna klabbat igen och struntat i att skicka med några foot-switch. Så vi fick ta åket och ge oss av till första bästa Guitar Center för att köpa pedal. De har allt så en vanlig jäkla midi switch borde inte vara ett problem. Men tji fick vi, i staterna är det tydligen högst ovanligt att man switchar kanaler på en förstärkare med midi.


Kvällens gig var i alla fall slutsålt vilket var coolt. Slutsålda gig har varit väldigt lätt räknat på denna turné, speciellt om man jämför med vår Europa sväng då i princip allt va slutsålt. Mindre coolt var dock att de inte fanns något backstage, så vi fick använda bilen och parkeringen som dressingroom, vilket va kallare än fan! Vi är ju tyvärr inte kvar i varma Florida längre, för här uppe är det rena vintern.


Giget gick bra och efteråt var det power träning i husbilen som gällde. Att det inte finns något backstage är ingen ursäkt för att inte biffa ni vet. Efter vi lämnat stället så var det "Late night Macdonalds" som stod högst upp på listan. Problemet var dock att de bara hade Drive-through öppen på natten, vilket våran husbil var för tjock för att köra igenom. Så vi fick ställa oss i drive-in kön till fots. Problem? Nej för fan!

image104
Robin, Richard och till vänster Fredrik i Amon Amarth 

image105
Bärsar i Amon Amarths nightliner, eller "mjödar" snarare. 

image106
Richard biffar in dah Racer Vagon

image107
Amon Amarths viking publik. Observera grabben med horn och svärd

image108
Amon Amarth in action

image109
John och hans helikopter, även kallad "Apache Figher"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0