Leipzig Game Convention - 23 Augusti

Som omväxling från alla galna turnéer, fylle festivaler och klubbspelningar så var det nu dags att åka ner till Tyskland och spela på en spelmässa!!! Speltillverkarna Activision ska vara där och promota nästa Guitar Hero och ville att bl.a vi skulle komma ner och lira i deras monter. Fräckt värre! Bland de andra banden kunde man hitta svenska Backyard Babies och ett gäng tyska scheisse band jag aldrig hört talas om. Hur många här känner till "Orange but Green" t.ex?


På båten mellan Gedser - Rostock och vår egen Sonic Syndicate gris

Spelningen var på lördagen men vi skulle göra lite press grejer under fredagen, så fick ändå blåsa ner sent som satan på torsdag natt för att hinna ner i tid. Väl framme i Leipzig så checkade vi in på vårt hotell och tog en snabb power nap innan vi gav oss iväg. Mässan har runt 200.000 besökare så hela staden var helt fullständigt infestad av tv-spels freaks, och INTE långhåriga farliga hårdrockare som vi annars brukar va vana vid. Väl på mässan så blir vi guidade genom hela tv-spelsdjungeln fram till Activisions monter (eller monter och monter?). Om konkurrenternas montrar var i klass med ytan på min lägenhet på 60 kvadrat så var ju för helvete Activisions i stil med en hel herrgård! Komplett med en stor scen, och ett dussin bås med olika teman (pub, källare, pojkrum mm) där man fick chansen att provspela Guitar Hero: World Tour som släpps i höst. Mitt emot så låg även ytterligare ett stort palats signerat Blizzard där de på STORA Skärmar stolt visade upp Starcraft 2, World of Warcraft och nästa Diablo. Så det var ingen tvekan om vilka två montrar som var populärast på mässan.

 


Guitar Hero scenen mm

Jag måste föresten tillägga att Robin, Karin och manager Mike inte var med denna dag. De var i England och skulle flyga hit ikväll. Så jag, Richard, Roland och John fick ta hand om press bröten som gick ut på att vi skulle presentera oss och testa Guitar Hero: World Tour och ljuga så mycket som möjligt att detta spel rockar as fett. Vilket det ärligt talat gjorde! Var cp sköj att spela fyra stycken samtidigt och spela trummor var ju fan as roligt det med. Lätt ett givet köp när det släpps! Resten av dagen gick ut på att lalla runt och kolla in fräcka lir och på kvällen var vi bjudna på "Players Party" som låg bara några hundra meter från vårt hotell. Kändes som vi skulle vara helt missanpassade där men de var roligt som satan! Att det var fri dricka gjorde det häller inte sämre direkt. X)

Äger på Players party! X)

Nästa dag ville man helst av allt åka hem direkt. Att åka till mässan och svettas och trängas med tvåhundratusen andra kändes inte så lockande, men vi hade ett gig kvar att göra. Idag var det lördag och om möjligt ännu mer folk än igår! Så att bära in grejerna var inte i smidigaste laget. Kan ge mig fan på att det varit enklare att få upp ett piano på ett 20 våningshus än bära våra gitarrer 50 meter genom ett folkhav. Men man ska inte klaga, klart roligare att spela inför ett helt hav än ett tomt golv hehe. Själva spelningen blev iaf lyckad som fan och det dolda sig även en och annan hårdrockare bland alla World of Warcraft tomtar och Counter Strike pro´s. Yeah!

Värmer upp inför giget


Så här blir man efter för mycke Guitar Hero

- OOh Yeah Yeah Yeaaaaaah!

 


Gitarr shredding top notch!


Kommentarer
Postat av: Zakarias, tågresarn

En jävla skit att man inte kunde komma ner å se er där skulle varit jävligt häftigt att gå på spelmässa samt att få se er igen.

Verkar iaf som ni hade det riktigt skoj på mässan!

2008-08-28 @ 00:47:19
Postat av: Zlatan

Puss på kinden :-)

2008-08-28 @ 15:17:50
Postat av: Flickvän

:) äntligen lite blogg! Saknar dig älskling!

2008-08-28 @ 15:26:03
URL: http://fannys.blogg.se/
Postat av: Sebbe

Live-spelning där nere också? Hur lirade ni Karin och Robin?

2008-08-28 @ 20:48:02
URL: http://grattisnorge.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0