Onsdag 19 Mars - Dag 3

Studiodag nummer tre började olyckligt med att John mitt under en kioskvältande två-takt banka sönder trumvirveln. Huset som håller stämskruvarna gick åt helvete och gjorde den helt obrukbar. Jonas hade dock ett par dammiga virvlar på lager, och efter en hel del custom justeringar så fick vi den nya att låta snarlikt den gamla. Låten vi höll på att tracka är en av de snabbaste på nya skivan med mycket fokus på två-taktsonani, kvicka gitarr riff och knappt en enda synt. En av Johns personliga favoriter och en käftsmäll som garanterat lär sticka ut mot resten av materialet.


Efter denna åktur var det lunch och för er som inte visste så ligger det en restaurang vägg i vägg med studion (Berits kök), där man förutom lunch kan köpa kaffe, fika, söldricka, snask mm. Grymt är det! På dagens meny var det pannbiff med potatismos och lingon som stod högst upp, så vi dunka till på varsin sådan alla fyra. Efter lunch gick jag och John till Hemköp för att posta ett videoband med filmat studiomaterial som Richard ska klippa ihop hemma i Falkenberg. Videobloggen kommer sedan finnas tillgänglig på vår Myspace så håll ögonen öppna där näste vecka för helvetes jävlar gobba och kjäring! Utöver detta hann John även spika trummor till två låtar till. Så nu har vi åtta spår klara av totalt 14. Yeah!


Torsdag 20 Mars - Dag 4

Dagens första projekt blir att tanka bilen, men eftersom det inte existerar en enda Statoil mack (vi har Statoil kort) i hela Avesta blir vi tvungna att åka enda till Hedemora som ligger 3 mil bort för att tanka. Efter lite försening anländer vi dock till studion och kan fortsätta trumsmiskeriet. Idag står "Hoden" låten högst upp på listan. En låt jag gjorde under Amon Amarth turnén i USA, med just Amon som största influens. När man hör denna låt så ska det fan kännas som att de är en hel hord med skäggiga vikingar hemma i vardagsrummet!


Från en viking låt till något annat inte helt olikt tema: En tväräkta riddar låt! Nästa käftsmäll går nämligen under namnet "Hammerfall disco", pga dess heavy metal inspirerade gitarr riff och blixtrande synt melodier. Denna började vi repa på redan i höstas, men då sög den så hårt att vi la den på hyllan ganska omgående, fram tills nu. Då vi alla insåg att - helvete detta rockar ju som satan och var bara tvungna att spela in den! En av mina favoriter till nya skivan lätt. Vi hann även med att spela in trummor till Robins och Rolands Highschool låt som skrevs bara några dagar innan vi gick in i studion. Jag vet ärligt talat inte själv hur den går så det ska bli jäkligt spännande och höra när de är färdigt.

image200
Virvelogi

image201
Spelar trummor de e jätte roligt


image202
Aktiviteten flödar i studion

image203

Jonas och Robba Jammar eddie

image204
Vårt hem i Krylbo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0