Friebourg, Wien - 20 okt

Turnén tog här om dagen en kraftig vändning då vi åkte 150 mil från varma Bilabo i Spanien till SVINKALLA Friebourg i Schweiz. Så hela den dagen gick åt till att häcka i backloungen på bussen och göra studier hur man på bästa sätt undviker träsmak i röven. Förutom detta fick även skrivit klart min låt som jag mycket flitigt jobbat på under turnéns gång. En väldigt syntig/techno inspirerad sådan så frågan är om man skulle kränga den åt Scooter eller E-Type istället? Väl framme i Friebourg klockan 23 på kvällen så börjar magen kurra, så jag slår på GPSen och knappar in "M C D O N A L D S" och otroligt nog låg det ett bara en kilometer bort. GRYMT! Så jag och Richard tar på tjocka jackan, varma mössan och med hamburgare i blicken fotar vi dit. Lyckan fick dock ett hastigt slut då vi insåg att de inte tar kort på stället, och några Schweiziska mongolid pengar hade vi ju knappast på oss. Suck.. Räddningen kom dock när hamburgermakaren gick med på att ta euro och vi fick vår föda till slut.

 

Gamar Guitar Hero in dah buss

 

Björn och Jeppe

Efter vi gigat i Friebourg så var nästa stopp München. Ett av turnén största ställe med en scen lika stor som en hel handbollsplan. Senast man fick chansen att stå på en så stor scen måste varit på Wacken Open air så det rockade! Vid frukosten så frågade Anders Friden om vi var sugna på att hänga på, på en guidad tur till koncentrationslägret i Dachau som låg en bit utanför München. Jag och Richard nappade på förlaget och hängde på. Detta var verkligen en upplevelse utöver det vanliga och man kunde verkligen känna lukten av ondska när man gick in genom grinden som stort symboliserade "Arbeit macht frei", arbete leder till frihet (yes, my ass) . Koncentrationslägret var det först i hela tyskland och var byggt för att hålla 6.000 fångar, men som mest hade de packat in 38.000 pers där. Det var nästan så man grät när man fick höra historierna om hur sjukt grymt allting var..

På Koncentrationslägret i Dachau

 

Biffen och Peter DJ´ar Håååårdrock


Nästa stad att åka på det var Wien. Staden där Mozart bodde, och där bl.a Wienerbrödet, Wienerschnitzeln och vinballen har sitt ursprung. Jag och Richard beslutade att gå till botten till detta och satte GPSen på "innerstadt" och fotade iväg i pilens riktning. Efter nästan en mils gående är vi framme i något som liknar centrum och vi pausar på en pizzeria för att käka lunch. Vi tittade även förbi på ett coolt torg kallandes "Stephanplatz" där en stor katedral höll hus mm. Fräckt fräckt. Att fota tillbaka var dock inget alternativ så vi plankade tunnelbanan. Efter en stunds slappande i logen var det soundcheck och vi tog tillfället i akt att testa "Powershift". Detta är Anders Fridens favolåt från nya skivan så vi satte ett ultimatum att om vi ska lira den live så ska vi ha fem minuter längre speltid. DEAL! Vilket gig det blir vet i fan men hade varit fräckt att köra den i Stockholm. 

I Wien kan man köpa vin

 

Och äta Pizza..

 

Sverige Platsen Yäy!

 

Wtf?

 

Rogers bar B-)

 

Skämt på hög nivå hehe


Kommentarer
Postat av: Sussie [ Bloggdesigner & Frisörtips ]

frisör frågestund hos mig! Check it out! :)

2008-10-22 @ 21:59:15
URL: http://sussie.blogg.se/
Postat av: Fanny

Du o richard är som riktiga japan-turister ni, härligt att ni gör något mer kulturellt än att baara utforska varje lands ölsorter ;) Pusspuss

2008-10-22 @ 22:55:10
URL: http://fannys.blogg.se/
Postat av: Roger

Man vill väl inte komma hem och bara sett insidan av en turnébuss;-)

2008-10-23 @ 18:26:36
URL: http://piroger.blogg.se/
Postat av: farsan

Det är jag som har gjort dom kulturella :-)

2008-10-23 @ 19:55:56
Postat av: Gobo

Den stora frågan är:

Heter det gamar, gamear eller kanske rentutav gejjmarr?

2008-10-23 @ 23:16:23
URL: http://gobo.blogg.se/
Postat av: Folke Eriksson

Intressant fråga Gobo, vad sägs om HÅLL KÄFTEN!?

2008-10-24 @ 16:30:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0