Köln, Frankfurt - 10 mars

Då var man tillbaka i gamla goda hårdrocks-Tyskland igen för en handfull gigs. Rockar ju, förutom den "nackdelen" att vi blir tvungna att agera huvudband och spela sist varje kväll. På så sett måste man gå upp tidigt (kl 13:00) sätta upp sina grejer och soundchecka först varje dag. Det kommer alltid massa viktigt folk från skivbolaget som man måste låtsas va trevlig mot, och ljuga att allt går skit bra medans det i själva verket suger något kopiöst! Sist men inte minst, när man väl spelat klart och ska duscha, så är givetvis ALLT varmvatten slut för att Deathstars stått där i timmar och skrubbat sina bleka arslen. Rockar inte.. Nej tacka vet ja spela först där man spelar sina två låtar med helt odugligt ljud och kan gå och lägga sig sen. Alternativ två: supa sig redlös på huvudbandets sprit och däcka i fel buss (vilket av dem väljer man själv).

Rog- och Richlasher

 

John och ragge håller låda

Här om dagen var vi i Köln på Underground, där vi gjorde en av de första spelningarna i Tyskland någonsin. Den gången hade vi världens dödaste fiskpublik men mycket har hänt sen två år tillbaka. Ikväll var det mer än packat och när vi väl drog igång efter Deathstars var det som att släppa ner ett köttstycke i en ormgrop! HELT JÄKLA INSANE!!!  Köln rockar och det var tom värt att ställa sig i en svinkall duschjävel efteråt. På schemat stod det att vi var tvungna att vara ute ur stället kl 01:00 STRIKT, men klockan hann både bli halv två och två innan promotorn lyckats slänga ut alla motsträviga fyllesvin ur Sonic och Deathstars. Det var ju ändå måndag så lite medkänsla fick han ju ha.


Deathstars Yeah!


John och Halmsta-Micke fiser in casearna

I Frankfurt har vi aldrig spelat förut men stället var slutsålt, och arrangören tog emot oss med öppna armar när vi kom. Efter load-in och soundcheck fick jag användning av mina 30 års erfarenhet som elektriker, då jag fick tummen ur röven och lödade om två trasiga kablar som jag lyckats rocka sönder under turnén. Så nu slipper jag snylta på Emils (gitarrist i Deathstars) grejer i fortsättningen. Good shit! Själva spelningen ikväll var även den riktigt galen. Efter halva setet får Richard en mycket tokig idé att stagediva ut i publiken. Tyskarna fattade vinken och efter det så var det hur mycket folk som helst som skulle upp och kasta sig från scen. I normala fall brukar vi ha en eller ett par kemikazepiloter per låt men nu snackar vi fem-sex gubbar uppe på scen SAMTIDIGT! Hur många är vi i detta band egentligen och vad tusan gör dom i Johns trumset frågade jag mig? Allt va bara kaos fullständigt, men fasen vad kul det var hehe!!!


Just nu är klockan 3 på natten och bussen rullar mot Hamburg. De flesta har haft vett att gå och lägga sig förutom Robin som sitter i loungen och håller låda för sig själv, samt Micke och Skinny som diskuterar mixerbord eller dylikt som man inte begriper ett skit om. Jag är ledsen att meddela att detta blir mycket olyckligtvis näst sista bloggen från denna turné, och jag vill redan nu tacka alla som troget följt mitt liv ute på vägarna. Tack som fan!!

John och Richard värmer upp inför Köln giget


Tom tysk hälsade på oss igen i Frankfurt


Scenen i Bochum


Rolands egen klädkedja går bra i Tyskland just nu


Roland visar hur en Stevie Vai gura ska shreddas 


Vad fan skulle du in där och göra?


Inga UFON i toaletten tack


Kommentarer
Postat av: Petra

det är så jäkla roligt att läsa dina blogginlägg, you rock man!



2009-03-13 @ 17:46:27
URL: http://helloseashell.blogg.se/
Postat av: Zakarias

Din blogg är alltid kul att läsa, den enda jag läser! (:



Vi ses i Malmö imorgon! Ska försöka ta med mig en filmkamera. :P

2009-03-13 @ 18:10:35
URL: http://www.youtube.com/pulverpojken
Postat av: D

Hey!

I just found your blog, and it took me almost 1.5 hour to read all blog post...but I did it,yess!

You were totally amazing in Hungary, please come back soon...if u come back, i swear we will looking for the best hungarian wine and beer and we will give them to you ;D

In your pics i see a lot of redbull, vodka, coke,beer,pizza,chips...i just wondering that have you ever eaten fruits or vegetables during the tour? :D

Finnaly Richlasher and Roblasher will be the new singers of Deathstars? Or wait...you was the person who stole one of Whips hat during the tour ( in Switzerland) I know I knooww!

I hope you have a great time in Hamburg and u will eat every pizza and drink every alcohol of the city ;)

2009-03-13 @ 18:28:56
Postat av: Celena

Haha Roland verkar vara lycklig när han står där framför "hans" klädekejda ;) HAHAHA! XD



Snacka om att man får ett gott skratt då man läser din blogg Roger :)

2009-03-13 @ 20:47:05
URL: http://19uffa92.wordpress.com
Postat av: Malin

Din blogg är den enda jag läser =)

man skrattar typ hela tiden xD



först var det Roblasher och nu e det Richlasher och Roglasher med ^^



så ni tre ska bli dom nya sångarna i Deathstars då xD



och Whiplasher får la spela och sjunga i Sonic Syndicate^^



ha det bäst<333





just det.. GRATTIS I FÖRSKOTT <3

2009-03-13 @ 21:48:58
URL: http://lovemeorhate.blogg.se/
Postat av: Vigaren

Din blogg äger. Ses vå på peggens glasskafé i sommar?:P

2009-03-13 @ 23:38:47
Postat av: LagOOn

Tack till dig som skriver så vi fanatiska pittbulls får läsa om hur du lever livet i bussen,på scenen och i glasdörrarna? haha..



Du rockar om nån rockar!!

Å hörru du...det är Lördag nu..

GRATTIS SOM FAN MANNEN!!

2009-03-14 @ 00:33:30
Postat av: Georgios

Roger,tack så sjukt mycket för denna blogg!Speciellt jäkligt intressant att följa under turnen!Vatt stort fan av SS i 2 år och att få komma in i "vardagen" hos er är helt sjukt kul ;) Vi ses på emmabodafestivalen!



/G

2009-03-15 @ 14:49:40
Postat av: Kimpa

nu får ni fan ta och återvända till sverige! blir ju avis på alla utlänningar som får ta del av eran gudomliga musik!!!!

2009-03-15 @ 23:43:56
URL: http://kimk.devote.se
Postat av: emil

jaa roland måste ju för jävla gla nu

2010-02-25 @ 15:38:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0