Münster Vainstream Festival - 4 Juli

Festival nummer två var en typisk tysk metalfestival med mycket typiskt tyska metalband som Heavan shall burn, Maroon, Neara m.fl Känns som vi lirat ihop ett par hundra gånger minst, men tåls att göras igen. Varför ändra på ett vinnande koncept? Andra band var Dimmu Borgir, Devil Driver, Dark Tranquillity och God Forbid som ja nyligen blivit ett stort fan till! Coolt som fan att se dem live, och svinkul att träffa Dark Tranquillity igen! Denna festival var betydligt mer uppstyrd än gårdagens lekskola och man behövde inga jäkla blåa ollonbiljetter om man ville ha vatten.  Som det ska va med andra ord! Tyvärr blev vistelsen på festivalen i minsta laget då vi efter giget hade 12 timmar resa till Slovenien och var tvungna att packa väskan och dra direkt . Men det var ett trevligt gig och det märktes direkt att det var Tyskland man hade kommit till då publiken var med på vartenda finger man lyfte. Grymt!!

 

 Master Stanne med padawan Richard

 

 Dark Tranquillity in full action

 Ett supande DT. Inte en helt ovanlig syn på festival

 

Fidde fixade inte bara våra grejer utan även två groopies till sig själv

Metal camp - 5 juli

Efter en helt galet vansinnes färd genom helvetet självt, var man hundra nya autobahn mil rikare och två dygns sömn fattigare. Härligt värre! Metalcamp har ja fått uppfattningen av att ska vara en stor, fräsch, internationell festival, vilket förvisso stämde. Men de hade regnat en jäkla massa de tidigare dagarna så hela området såg istället ut som världens största träsk. Lera, gyttja o äckliga hårdrockare överallt, fy fan. Nä här ville man inte vara kvar, så vi parkerade bussen, lämnade in merchen, käkade frukost och stack sedan till hotellet för att få ett par timmars sömn innan det var dags för gig. När jag vaknar så har det börjat regna igen, jäkla oläge.. Spela i ösregn suger ju hästaballe men o andra sidan lär väl festivalpubliken vara vana detta lag. När vi kommer tillbaka till festivalen får vi reda på att hela schemat är framflyttat en timme då Dimmu Borgirs (som är kvällens headline) backline är försenad. Så vi går på kl 18 istället för 17 som planerat, och då hade det även hunnit sluta regna. GÖTT! Själva giget gick faktiskt förvånansvärt bra, förutom att publiken var långtifrån lika taggad som igår. Men Slovenien hör väl inte till de mest aktivt turnerande länderna än, så vad fasen kunde man vänta sig? Jag hade roligt iaf, resten skiter jag i. Efter det avnjöt vi en god middag och senare Lamb of God från scen, innan det var dags att dra sig tillbaka till hotellet igen. Imorgon har vi 170mil hem, de ska bli roligt.

 

Hur fasen ska detta sluta då ??

 

Flip-flop var kanske inte det mest omtimala alternativet här

 

Festivalen bjöd på utöver hård musik även på badmöjligheter.

 

 Camping eller en plogad åker??

 

Siesta time på hotellet

 

 Lamb of God in action. Fett som fläskfett!!

 

 Man får ju passa på att fånga lite natur när man ändå är iväg


Sonic Festival weekend 3 - 5 juli

Sommaren är här, solen skiner, pollenallergikerna snyter sig, badjävlarna bilder milslånga köer på systembolaget, grannen grillar så det luktar bränt i hela lägenheten och gubbsen i Sonic Syndicate har rekord många spelningar inbokade i kalendern! Aldrig tidigare har vi haft så mycket en sommar, vilket e fräckt! Denna helg var dock lite av ett självmordsuppdrag då vi skulle beta av tre festivaler: Basinfire Festival (Tjeckien), Vainstream Festival (Tyskland) samt Metalcamp (Slovenien) på tre dagar o totalt 500mil utan vare sig turnébuss eller hotell emellan. Utan det blir att gasa runt själva i vår Wolkswagen stridsvagn, lyssna på Eddie Meduza och hoppas på det bästa. Vi har även lyckats lura med en "slav" (Fredrik) som ska hjälpa oss med körningen, se till att ölen är kall och att våra skor är ordentligt putsade innan vi går på scen.

 

 Helgens resa Totalt 500 jävla mil

 


Två typiska festival stekare

Basinfire Festival 3 juli

Första festivalen ut var Basinfestival i Tjeckien som vi lustigt nog skulle Headlina första kvällen. Vi fattade ingenting, hur kunde detta hända då vi endast spelat i Tjeckien vid ett tillfälle tidigare? Men det är coolt! Dag nummer två skulle Sabaton va huvudband som är svin stora här om ja fattat rätt, och sista dagen stod Blaze Bayley (ex-Iron Maiden sångare) högst upp på listan. Resten av de 200 band hade jag aldrig hört talats om och gick än mindre att uttala namnen på. Är inte så insatt i den Tjeckiska metalscenen tyvärr, men detta kanske kunde vara ett steg i rätt riktning. När vi anlände på festivalen var vi snabba att leta rätt på cateringen för att hugga käk och något att dricka. Men bullmamman bakom disken vägrade lämna ifrån sig något om man inte hade rätt biljett. Ville man ha vatten var det en blå vattenbiljett som gällde. Öl = pissgul ölbiljett, läsk = lila läskbiljett, mat = spygrön matbiljett osv . Vi hade bara fått våra ölbiljetter och hur mycket vi än böna o bad så TOTAL VÄGRA hon byta bort vatten för en ölbiljett. Så vi fick helt enkelt leta rätt på arrangören o byta in ett gäng ölbiljetterna mot vattenbiljetter. Jätte pinsamt och inte häftigt alls men efter det kunde vi äntligen få vårt vatten. Skitfestival, men rätt ska va rätt, annars blir det bara fel och de blir inte rätt! Själva giget var dock okej för att vara andra i Tjeckien, men ljudsnubbarna lämnade en hel del att önska efter sig. Kändes som de samlat landets största idioter på ett och samma ställe och de verkade mest besvärade över att ha oss där. Suck! Sabaton var dock där och glada i hågen vilket fick kvällen att framstår som betydligt bättre än den var. Tack som fan till er!

 Brilljänget Brillux

 

 Till lunch serverades grönsaker och folkaskit

 

 Ost, körv, gurka o mer skit

 


RSS 2.0