Onsdag 23 April - Day 33

Det första jag lägger märke till när jag stiger in i koncentrationslägret Krylbo är att fasen vad fint städat här är! Krylbo hålan hade gått från nersunkad kloak till värsta femstjärniga hotellrummet. Vem låg bakom det här då? Richard har aldrig städat frivilligt under de 25 år vi känt varan så hela utredningen pekade på Roland. Vilket visade sig stämma, grymt jobbat!


Klockan 9 hade vi satt som studiostart och jag plockade upp Jonas på vägen dit då hans BMW var verkstad. Tidigare i veckan hade han varit på bilprovningen och slagit nytt personligt rekord i antal fel (11 anmärkningar!!!) Så det skulle ta ett par dar innan han skulle få tillbaka den. Väl i studion så inledde vi hela dagen med en morgonfika på Berits. Kaffe och negerboll är jäkligt Metal ni vet, och gott! Mycket skitsnack, kaffe och brakskitar senare var det dags att sätta igång med synt-sessionen på nya skivan featuring Jonas och Roger.


De allra första vi fick göra var att mixa ner alla 14 låtarna från Jonas studio Mac burk och slänga in dem i min laptop. Händig man som man är (se Per Gessle, Martin Timmel mm) så hade jag ju programmerat alla melodier, körmattor och valt passande nintendoljud, men ville ändå att Jonas skulle gå igenom dem då han är proffs. Och det visade sig snabbt att han hade hur jäkla mycket idéer som helst! Han la till nya melodier, skruvade på ljuden, gjorde stämmor på mina grejer och till slut lät de omöjligt ännu mer 8-bitars TV-spel än förut. Kändes som låtarna fick en helt ny karaktär nu. Vilket lär glädja Disco John som tidigare gjort klart att han hatar synt och tycker vi borde dra ner på de i Sonic haha! X)

image236
Lite bilder från sångsessionen

image237
Pannkakor på Berits rockar jävlar!

image238
Fråga mig inte, men ser ut som Rolle ollar på Jonas gitarr Oo

Tisdag 22 April - Dag 32

Då var det dags igen för Mr big R i bandet att komma upp till studio Avesta och lägga lite friterat tegel på Sonics nya höghusprojekt. Ja precis så skulle jag vilja beskriva nya plattan just nu. Hårt, fett och stort som fan! Var rejält trött på alltihop efter vi vara klara med gitarrerna. Men nu när man fått lite distans till skiten så har man börjat fatta att detta suger nog inte så hårt som man hade trott hehe. ;-)

 

Egentligen skulle jag blåst upp redan i söndags för att lägga på alla synthesizers, som jag suttit hemma och snickrat mellan allt TV-spelande. Fick ju ett Nintendo Wii i 25-årspresent så bli inte förvånad om det dyker upp en Zelda eller Donkey Kong melodi mitt i all två-takt och gitarrtugg. Tyvärr uppstod det viss försening med team Richard och Rolle som vi hyrt in att lägga sång på skivan. - "En vecka borde väl räcka att hosta fram sången på?" Sa de optimistiskt innan de åkte. Två veckor senare så var det söndag och sången var fortfarande inte klar hehe. Detta visade sig dock inte bero på att våra vokalister är helt inkompetent odugliga utan ville bara göra allt så bra och noggrant som möjligt. När de satte igång med sången dag ett så insåg både de och Jonas att "vad i helvete" detta kan ju bli svinbra! Så vi tar den tid vi behöver och inte stressar fram något. Nu två veckor och två dagar senare kan jag tala om att de lyckats som fan! Sången är så sjukt jäkla as grym att självaste Idoljuryn hade fått ståfräs i flera veckor efter de hört den. Bra jobbat Richard och Roland!


Min resa upp till Avesta var seg som vanligt men den underlätta ju betydligt när det inte var någon äcklig snö på vägarna. Jag lyckades även med den brillianta prestationen att köra hela vägen på 50 mil Stoppfritt!! Mackorna med medvurst svalde jag på motorvägen mellan Kumla och Örebro och blev man rastlös så kunde man alltid ljuga loss med GPSén.


image233
"På väg"

image234
Sköna minnen från förr (tagen 24 mars)


image235
Mitt spons på hår

Fredag 4 april - dag 16

För att vi skulle kunna få köra hem i någorlunda tid så började vi redan kl 8 idag. Vilket innebar att man fick gå upp ännu mer okristligt tidigt i Krylbo för att packa ihop sin skit, och städa rent grisgrytet åt de två vilddjuren (Richard och Rolle) som ska komma och bo här nästa vecka. Sex låtar återstod att lägga bas på vilket borde ta max någon timme(?) Eller där var jag lite väl mycket optimist, men det hade varit förbannat gött om det vore så hehe. Det gick i alla fall så smidigt som det kunde gå och vid lunch var det bara två ynka skitlåtar kvar.

Till lunch blev det pannkakor med sylt och grädde på Berits, de rockade som fan kan jag berätta! Nästan så man kunde stanna kvar några veckor till hehe. Efter några timmar var även de två sista låtarna spikade och vi kunde pussa och krama Jonas hej då, och åka hem till Falkenberg igen. Nästa vecka är det Richard och Roland som ska upp och skrika så mandlarna blöder, och jag ska försöka hålla er uppdaterade vad som händer genom dem. Peace out!

image224
Farwell Avesta


Onsdag 2 april - dag 14

Sista dagen med gitarrerna idag. Känns som man inte gjort annat än spelat in gitarrkorvar och att de är de ända man kommer göra i livet. Men nu är det jäkligt nära och helvete vad bra det blivit! Egentligen kan vi bara skita i att lägga på bas och sång och släppa de som de är. För så länge de är feta gitarrer på skivan så räcker ju de?


Efter lunch var vi och plockade upp Karin på stationen som hade tagit tåget upp, och sedan tog vi kafferast hemma hos Jonas innan vi återvände till studion för att lägga de sista gitarrerna. Sista låten ut var "Hammerfall Disco" som är en enormt underskattad låt i mina öron.  Låten påminner till viss del om "Blue eyed fiend" från förra skivan men med mer Heavy metal inslag. Ingen singelkandidat direkt, men gillar man dynamik och feta shugga shugga riff som jag så lär man uppskatta denna. Efter att den sista gitarren var spikad så var tanken att Karin skulle börja med basen, men Jonas var mer sugen på att åka hem tidigare så vi bestämde med att vänta med basen till imorgon.


Torsdag 3 april - dag 15

Dag femton i studion nu och faktum är att man börjat längta hem en del, eller ganska mycket tom. Att vara i studion och spela in gitarrer rockar ju men att bo i Krylbo blir man ju helt dum i huvudet av. Man kan dra vissa paralleller med Krylbo och Mordor i Tolkiens Sagen om ringen, dvs. landet i skuggorna som kryllar av onda, groteska monster. Nej tacka vet jag min lägenhet i Falkenberg där jag slipper sova på en soffa och kan gå ut på kvällen utan att riskera att få en kniv i ryggen hehe (fördommar? Nej nej)


Idag var det dags att lägga bas, vilket jag inte är så delaktig i. Så jag satt mestadels och pillade med de 36 kanaler synt och samplingar som kommer att ligga till grunden för hela skivan. Ingen har väl missat att all inspiration till nya materialet är hämtat ifrån Scooter? Bara tjockdrypande höghusvältande disco grooves och jag kan även avslöja att lyriken till låtarna kommer uteslutande bestå av välkända Scooter citat som "Move your ass", "Fuck the Millennium" och "Faster, Harder, Sonic"!! På helt oseriöst allvar hehe.


Kl 18 var närmare hälften av all bas lagd och det var dags att avrunda dagen. Kvällen slog vi ihjäl med att spela kort, varsin Hammburgare från "Åkes Grill" och en gammal Beck rulle som Robin hade tjackat.

image226
Slut efter en veckas gitarrläggande

image227
Jonas korvaliserar

image228
Jonas demonstrerar den välkända Yngwie Malmsteen posén

image230
Scooter


Måndag 31 mars - dag 12

Måndagmorgon och vi har en helt orörd studioveckas oskuld framför oss. Allt har rullat på jäkligt smidigt så om vi jobbar hårt hinner vi bli klara med gitarrerna och basen innan helgen, och kan börja med sången redan nästa vecka. Yeah! Som alla trogna bloggläsare märkt så har jag valt att skita i att rapportera ifrån gårdagen. Vi jobbade bara halvdag i studion och efter det var jag och Robin och handla livsmedel i form av Micromat och chips på Avestas Coop Forum. Mer upphetsande än så blev det inte.


Efter två veckors inspelning samlas de på en hel del skit, och studion har mer och mer börjat ta form som Avestas nya sopstation. Colaburkar, halvtomma kaffemuggar, gamla gitarrsträngar och kaksmulor blandat med snus över hela golvet. Så vi gjorde alla ett rejält städryck innan vi börja tracka gitarrer. Idag gjorde vi klart raggarlåten som vi började på igår, och fasen så nöjd jag blev! Känns som denna låt påminner mer om vår första skiva då den är mörkare men ändå väldigt catchy. Andra låten för idag är "Hellgate" som är en snabb jäkel som jag ärligt talat inte har några större förväntningar på. Men tji fick jag, "Hellgate" visade sig vara en riktig käftsmäll!


På kvällen hade Robin sin egen Guitar Hero school i posering där han bl.a lyckades kasta gitarren rakt in i väggen och ramla in i frukostbordet, samtidigt som han shreddar In Flames - Take this Life på Expert. Missa inte det i nästa veckas Studiovideo haha.


Tisdag 1 april - dag 13

Dra åt helvete vad trött jag var denna morgon. Antingen är jag fortfarande Jetlaggad från övergången till sommartid eller så gick jag bara och la mig onödigt sent igår. Så det första jag gjorde när vi äntrade studion var att slappa ett par timmar på soffan medans Robin satte kompgitarrer till en låt. Jag tänkte gå igenom lite studiotermer för våra läsare som vi använder när vi spelar in: Dra in förhuden (korta av en tagning), Sära på blygläpparna (flytta isär två ljudspår), bättre flytningar (spela tajtare), dra i korven (förlänga en tagning) mm. nu vet ni.


Till lunch käkade vi stuvade makaroner och falukorv på Birgits kök och efter det bestämde vi oss för att dra till den lokala Bowlinghallen för att ösa iväg lite klot. Var över ett år sen jag bowla, och förutom att jag kom sist lyckades jag även tappa klotet på foten så förhoppningsvis skulle de gå bättre nu. Robin började med att ta ledningen och leder fram till åttonde rundan då jag kommer ifatt och lyckas vinna med bara ett poäng!!! Who´s da Man? Självklart hade jag full koll redan från början, men allt för spänning ni vet. Jonas kom sist, eller på tredje plats som han själv valde att utrycka det hehe.


Tillbaka i studion, och nu var det min tur att lägga på lite lead gitarrer på ett par låtar. Blev bra som fan och nu har vi bara två kioskvältare kvar att spika gitarrer på. Men dem sparar vi till imorgon. Episode två av Videobloggen är nu uppe och rullar. Spana in den här: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=31399128

image220
Hänger med alkisarna i Avestaparken

image221
By the power of greyskull!!

image222
Bowling for real

image225
Gitarrer

image223
Robin filar


Fredag 28 mars - Dag 9

Förutom att jag varit förbannat förkyld de senaste dagarna har jag nu även drabbats av sjukt irriterande hostattacker. Rösten låter som ett ostämt gitarrsolo och det är bara en tidsfråga innan hela lungsystemet följer med upp. Gitarrläggeriet denna dag gick smidigt och smärtfritt, "punklåten" som är gammal nästintill sönderrepad dänga som jag skrev redan förra våren men som Robin producerat upp en del, bl.a. byta han ut alla mina "shugga shugga" riff mot punk (där av låtnamnet). Men resultat blev rätt fräsigt vill jag erkänna!  Andra låten ut var vår "tribute" till Amon Amarth, nämligen "Hoden" (Oden efter Amon Amarth och (H)oden efter Eddie Meduzas: Hodet, där av det helt självklara namnet = Hoden). I studion hann vi även med att filma en videopresentation till Tyska hårdrocksmagasinet Metal Hammer, som ska publicera vår studioblogg på deras hemsida. Spana in den här för er som inte kan få nog av våra bloggar: http://forum.metal-hammer.de/showthread.php?t=21299



Lördag 29 Mars - dag 10

Då var det helg och Jonas ville ha lite ledigt så vi beslutade att enbart jobba halvdagar i studion. Vilket kändes gött för mig med då jag fortfarande kände mig lite halvkass i halsen och näsan.  Det gjorde häller inte de jobbigare av att det var en utav Robins låtar vi skulle spela in idag, så jag låg mesta delen på studiesoffan och rensa navelludd och rulla tummar. Efter att låten var spikad så gick vi in till city alla tre och käka Pizza, och jag passade även på att gå in på Avestas Apotek och köpa nässpray och halstabletter för att få bukt med eländet.


När vi kom hem så ägnas största delen återigen av vertikalt sidoläge på soffan. Självklart lyckades jag även somna, men vaknar upp en stund senare av att Robin håller på att provköra ett nytt lir till Xbox360. Guitar Hero 3 är så gott som helt sönderspelat så de var på tiden att vi ger oss på något nytt av de tio lir vi har med. Marvel: Ultimate Alliance hette spelet och sög något helt otroligt hårt! Det häftigaste med detta måste vara fodralet, för jag kollar hellre på det än på själva spelet. Resten av kvällen spenderades framför dumburken med en skål chips och dipp. Glöm inte av att ställa fram klockan inatt. Summersession is upon us.

image210
Robin shreddar gitarr

image211
Ja för fein fein!

image219
The amp farm

image215
Pizza time


RSS 2.0