Darkness over X-mas tour - 28 December

Efter en förhållandevis lugn höst (utöver In Flames turnén i oktober, några gig med metalkrigarna Sabaton och inspelning av två nya videos) så var det dags att slå spiken i kistan och avsluta året med lite mellandagsrock i Tyskland. Den påläste vet säkert att vi gjorde detta förra året också, då med de tyska superhjältarna Caliban och Heaven Shall Burn. Men nu var det vår tur att agera huvudband tillsammans med Holländska old school rockarna Legion of the Damned. Andra band på listan är Neaera (Kulturella Tyskar som tagit sitt namn från grekiskan, Neaera = Hora), Callejon (tyskar som vi delar buss med, går även under namnet Ballefjong), Lay Down Rotten (Tungt tyskt metalband med en gitarrist på över 150 pannor) och Anima ("Kristet" metalband som har korsfästa gubbar som back- och sidedrop, sjukt hårt!)


Köln, Leipzig, Herford, Karlsrüe, Hendorf och Aschaffenburg



Darkness over X-mas Tour 2008

Första giget ägde rum i Köln där vi förövrigt spelat tre gånger tidigare, samtliga på tre olika klubbar, och nu var alltså fjärde gången och ännu en ny klubb att förpesta med gammel svensk örjel. När vi kom dit så var alla banden redan där, men de kunde inget göra då vi hade all backline i vår buss. Och eftersom vi skulle agera headline var det vi som fick äran att soundchecka först Mohaha. Spela Headline rockar ju! Att spela sist av sex band har dock sin nackdel att man måste vänta i hundra år innan man får gå på. Och när väl klockan slår elva och det är vår tur så är man lika motiverad att ställa sig på scen som en bakfull norrman. Liveglöden tänder dock till när introt går igång, subbarna börja smälla och man ser att publiken är kvar utan att de gått hem. Extra kul var också att Ibanez snubben Mick var där och lämna en ny gitarr till mig. Bussigt som fan!

 

Vår och Ballefjongs buss

 

 Mike loadar ut ohyran


Två spelningar senare och vi befinner oss i Hendorf på ett ställe som liknar ett stort diskotek! Jäkligt stort ställe med en miljon dansgolv och barer i vartenda hörn. Lämnade man logen hittade man aldrig tillbaka och hade inte scenen legat i direkt anslutning till dörren, så vet i fan om det hade blivit något gig den kvällen. Efter showen var slut och alla hårdrockare gått och lagt sig så fylldes hela stället med tyska syntare. På mindre än två röda hade hela stället förvandlats till ravedisco med blinkande neonljus och pumpande Nintendo musik. Jag, Richard och vår holländske vän Martin tyckte detta verkade trevligt, så vi gick ut och provade på att va räjvare för en kväll. Att dansa verkade vara en väldigt viktig del i räjvarens livstil, så vi gick ut på dansgolvet och öste loss utan dess like. Tyvärr gick inte vår "plocka äpplen, "backa upp bussen" och "dra upp gäddan" dans hem, för folk tittade på oss som vi vore helt dumma i huvudet och kom från yttre rymden. Kul var det iallafall hehe.

 

 Jag och rö-totten Martin från Holland

 

Jag, Richard och Slash från Guns´n´roses

 

 Richards nya bundisar

 

VEM FAN tog min mat ???

 

Lay down Rottens gitarrist står för tyngden i bandet

 

Yäy!


Kommentarer
Postat av: Lasse / Mechanic Roots

Tja Roger

Följer din blogg och det är sjukt kul att följa mitt favorit band. Kan du inte lägga upp en bild på gitarren från Ibanez.

Gott nytt år!

2008-12-31 @ 21:03:13
URL: http://www.mechanicroots.cybersite.se
Postat av: Gobo

Slash från GN'R XD hahahaha! Fan va fewl!

2009-01-04 @ 13:25:46
URL: http://gobo.blogg.se/
Postat av: Vicke

Herregud vilken fet jävel till gitarrist x)Du har fett skön blogg Ragge! Adda mig på msn om du har msn Snälla :) [email protected]



Jag saknar In Flames/Sonic/Gojira giget i Helsingfors. Det rockade stenhårt!

2009-01-05 @ 01:14:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0