Calgary - 17 Maj

Idag var ett speciellt gig för Nightwish då deras nya sångare Annette gjorde sin hundrade spelning med bandet. Så när vi kom till stället var det fullt tårtkalas i Nightwish loge. Kvällens gig ägde rum i en stor idrottshall som låg inne på ett gigantiskt universitet. Överallt kryllade det av studenter och jag tror det pågick någon form av maskerad då typ alla var utklädda till fåniga karaktärer. En klar favorit var dock två som hade tagit Playstation spelet Silent Hill som inspiration och klätt ut sig till blodig sjuksköterska och "Pyramid head" komplett med triangel på huvudet och på tok för överdimensionerad köttyxa. Fräckt eller vad?


Efter kvällens gig har vi gjort hela fyra(!!) spelningar på raken utan day-offs. Äntligen börjar det kännas som man är på rockturné igen och mindre husvagnssemester. Förra året med Amon Amarth gjorde vi hela 16 spelningar på 16 dagar vilket var lite väl overkill, men lika bra att ge så mycket som möjligt när man ändå är iväg. Sitta på röva och glo ger inga kuler, fast heter man Nightwish har man råd att ta det lite lugnt mellan showerna. Igår spelade vi i Regina i Canada som var ett av de minsta ställena på hela turnén. Det som återstod av scenen efter NW slängt upp sina grejer var minimalt, så jag fick i princip stå i Johns trumset hela giget igenom. Men det rockade och publiken var på hugget som fan. En annan incident som hände var att vi lyckades få punktering på släpet när vi backat in på stället. Så vi fick åka iväg till en däckfirma och få det fixat. Till slut hittade vi en verkstad och vi kunde få hjälp att fixa däcket, grymt! Efter showen var över så delade vi några bärsa i Nightwish buss, och Toumas demonstrerade några av sina korttrick för oss. Att Toumas är ett genialiskt geni på att skriva låtar och spela keyboard visste vi redan, men att han var cp grym på att trolla var helt nytt för oss. Han fick oss alla att tappa hakan och trollade fram rätt kort bara genom att skaka på kortleken! Något är fel på killen, utan tvivel hehe.


Medans vi är iväg och rockar i USA så håller en snubbe vid namn Roberto Laghi (In Flames, Hardcore Superstars, The Cardigans mm) på att mixa vår nya skiva, som vi spelade in med Jonas Kjällgren (Scar Symmetry) under Mars-April. Och idag fick man äntligen höra lite av resultat. Jävlar i havet vad bra det låter allstå! Låtarna är precis så förbannat bra som jag förväntade mig och sparkar det vi gjort tidigare flera kilometer. Kan knappt vänta till att få släppa och spela det nya materialet live. Förhoppningsvis kan vi slänga in en eller ett par nya låtar i setet i sommar. Fan vad det hade rockat!

image283

Annettes hundrade gig med Nightwish Yäy!

image284

Nightwish Emppu

image285

Jukka och Marco game´ar Nintendo DS

image287

Tuomas efter ett svettigt gig

image286

Ultima Thule fans i Kanada? Oo

image289

ZZzzzZzzzzz

image288

Däckbyte in progress


Kommentarer
Postat av: Gustav

Hoppas det blir som du och alla andra önskar, släng in lite nytt material till Metaltown!
Det kommer bli grymt riktigt grymt!

2008-05-21 @ 18:23:03
Postat av: Roger

Ah hoppas som fan på det med! Får se om vi hinner repa ihop någonting nytt tills dess

2008-05-22 @ 06:59:30
URL: http://piroger.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0