Hartford - 6 Maj

Då var det dags att sparka igång turnén på allvar. Efter två dagars hängande i Pinbush i Mikes morsas stuga, där vi hade kört galet mycket fyrhjuling, grillat ribbs, diskuterat mixidéer till nya skivan och smygsurfat på grannens Wi-Fi så var det dags att ge sig av. Tidigt på morgonen så packade vi in oss i husbilen och körde iväg mot Hartford som låg 3 timmar bort. Egentligen skulle premiär giget hållits igår i New Jersey, men blev inställt pga. att Nightwish inte kunde få dit sin backline i tid från Mexico, där de lirade förra veckan. Tråkigt som fan då de var slutsålt (ca 4000 biljetter) till det giget. But shit happens..


Ungefär halvvägs till Hartford så får Mike ett samtal av Nightwish tour manager som talar om att deras grejer fortfarande inte har kommit, och blir därför tvungna att ställa in kvällen gig med. Helvete! Så de frågade om vi inte kunde komma till New Jersey och hänga istället. Men det var inget alternativ då vi hade beställt all vår backline (förstärkare, lådor, merchendise mm) till Hartford, så vi måste förbannat till klubben och hämta allting. Väl där så möts vi av en lika besviken promotor som också hade hört nyheten. Men han var i alla fall schysst och bjöd oss på käk och lät oss hänga på stället. Efter lite drygande och softande i det fina värdet kommer dock promotorn med en ide! Det skulle hållas ett annat gig i Hartford ikväll med tre lokala band. Så om vi var sugna kunde vi få vara med och giga på det. Vi får inget gage men skit samma. Nu var vi ju ändå här och vi har inte gjort ett gig på hela turnén så kör på för fan!


Givetvis så dök inte all vår backline upp som skulle komma idag. All merchendise kom men bara halva gitarr och bas riggarna. Resten skulle dyka upp imorgon lovade budet. Suck! Men lokalbanden vi skulle lira med var schyssta och lät oss låna det vi behövde. Klubben var rätt liten men det var helt packat med folk när dörrarna öppnades och bara kids. Kids röjer som det vore sista dagen i dess liv och har ofta en förmåga att tjacka mycket merch, så dehär kommer säkert rocka ändå! Sagt och gjort. När vi trampa igång så tog det inte långt stund innan klubben förvandlades från begravning till värsta kravall upproret! Så det var allt ett jäkligt lyckat val att lira där. Givetvis fanns det ingen dusch på stället så efter spelningen fick det bli premiär för den mycket välomtalade sink duschen (dusch i handfatet), som var mycket väletablerad på förra USA turnén.


 


image248

Sonic TV in progress


image249

Richard Joining the US Army

image250

Här skulle kvällens gig hållit hus

image253
Nightwish cancelled Yäy

Kommentarer
Postat av: Flickvän

Saaknar dig min rocker!

2008-05-10 @ 01:58:31
URL: http://fannys.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0