Poughkeepsie - 7 Maj

Vaknar tidigt på morgonen av att Mike sitter i bädden i jämte mig och svär över alla miljoner e-mail han fått under natten. Mycket att göra som fan nu i sonic kompaniet när det vankas ny skiva och allt, speciellt om man heter Mike och är manager. Vi var tvungna att övernatta i Hartford där vi gjorde "punk gig" igår för att vänta in resten av backlinen, som skulle skeppas hit. Vädret var soligt och varmt så det gick knappt att vistas i bussen, så frukosten fick man kasta i sig utomhus med trottoaren som frukostbord. Strax innan lunch dök budet upp som planerat och levererade allt, trodde vi. När allt gods var inlastat i släpet så saknades fortfarande Robin topp!! Helvete.. Budet försökte spåra den men kom fram till att allt var levererat. Så det måste varit något annat som gått snett. Och mycket riktigt så var det Randall själva som hade klabbat och glömt att skicka den. Så de lovade att skicka den omgående så vi kunde ha den tidigast imorgon.


Ikväll var det premiär för första giget med Nightwish, såvida de inte ställer in igen? Men enligt deras tour manager så har de fått sina grejer nu och kan lira. Giget skulle äga rum i Poughkeepsie som ligger några timmar norr om New York, och på samma klubb som vi lirade på med Amon Amarth i höstas. Ett utav de sämsta ställena på hela den turnén då backstage bestod av en bakgård och det fanns ingen värme eller varmvatten på hela bygget. Det funkar ju nu på sommaren men i december suger de rätt hårt. När vi kom dit på eftermiddagen så hade Nightwish inte dykt upp. - De skulle varit här för tre timmar sedan sa promotorn och var skit orolig på att de skulle ställa in idag med! Om man blir så sen borde man ju höra av sig tycker man ju, men icke! Över fyra timmar försent dök de dock upp och allt blev stressigt så in i helvete. Kön hade redan börjat ringla sig lång utanför och det vara bara ett par timmar kvar till dörrarna. Så en soundcheck för vår del kunde man ju fet glömma.


Orsaken till förseningen var att deras andra turnébuss med crewét (heter man Nightwish har man två bussar ni vet. Saknas inga kulor här inte!) hade lämnat in skylten så de fick lasta över all skit i bandbussen, medans den andra åkte på verkstad. Sagt och gjort, när Nightwish var klara så hade dörrarna redan öppnats så vi fick sätta upp våra grejer och line-checka inför publik. Robin som inte hade fått sin Randall topp än fick låna en av NW´s backup toppar, bussigt värre! En timme senare var det dags för oss att äntra scen och då var det helt packat med folk inne i den lilla "teatern". De första två låtarna kändes mest som en soundcheck då det var ett helvetes justerande på stärkarna och vem fan som skulle ha vad i monitorerna. Men resten av setet rockade! Skoj var också att det var mycket folk som sett oss förra gången som kommit för att se oss igen. Och ett fan bjöd oss tom på en flaska sprit. Amerikanska fans rockar helt klart!

image254

In dah tour wagon

 


image255

Mike mum´s house

 

image256
Oo

image257

Nu finns Sonic Syndicate även som (svart) Taxi bolag

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0