Vancouver - 20 Maj

Vägen till Vancouver från Calgary börjar lysande med att vi får reda på att vägen dit är avstängd pga lavin. Så vi tvingas vända om och ta en omväg på 40 mil! Alltid trevligt med extra sight-seeing men vad fan.. Vi är här för att spela hårdrock och inte på pensionärsresa. Så där gick ännu ett dygn spenderandes på röven, kollat på film, spelat kort, läst Nightwish biografi "Once upon a Nightwish", tutat på självmors benägna hjortar som hoppar ut från ingenstans, och spanat på onödigt mycket klippiga berg då vi kör genom klippigabergen.


Innan vi skulle spela i Vancouver så skulle vi göra ett gig i Victora som ligger beläget på en stor ö. Så på måndag morgon tog vi färjan över till Vancouver island väster om Kanada. Nightwish manager Ewo hade tidigare berättat att man kunde se valar och delfiner här, så vi spenderade typ hela resan uppe på däck för att få oss en titt. Fast valar och delfiner my ass! Det fräckaste vi såg var ett par stockar som flöt omkring och ett gäng brunstiga fiskmåsar. Väl framme i Victoria så hade inte Nightwish dykt upp än, så vi gick ner på stan för att slå ihjäl lite tid. Vädret var grått och tråkigt och allt verkade rätt dött tills vi gick in i värsta paraden. - Så det var här allt folk hade parkerat sig! Paraden bestod av skolorkestrar, utklädda skitungar, knepiga fordon, reklam och massa annan dynga. Detta var roligt en stund men till slut blev man rätt less på skiten, så vi bestämde oss att gå tillbaka till klubben. När vi kom tillbaka så hade Nightwish kommit och börjat lasta in sina miljoner grejer. Stället ikväll var rätt litet och trasigt och när vi riggat upp vår skit, så tog Johns trumset upp hela scenen! Så vi andra börja ifrågasätta måste man verkligen ha en trummis i bandet? Kan vi inte slänga in han på backtrack som vi gör med keyboarden hehe? Nej skämt och sido, faktum är att vi behöver John. Vem skulle annars ta hand om vår buss och hålla koll på oss andra? Själva giget gick bra men kändes lamt eftersom det var så tajt på scen.


Morgonen därpå tog vi färjan tillbaka till Vancouver och ikväll lirar vi på ytterligare ett ställe som vi spelat på tidigare med Amon Amarth. Stället är stort, rymmer över 1000 gubbar och har schysst backstage som vi och Nightwish delade på. Det enda som saknades var en toalett men det löste NW grabbarna snabbt med att rodda fram en papperskorg som fick agera pissuar. Finnarna har varit med förr som ni hör haha. Idag är det halvlek på turnén vilket innebär att det bara är tio spelningar kvar, och bara två veckor innan jag är hemma och kan träffa min flickvän igen. Det väntas dock ingen semester, för direkt när vi kommer hem ska vi lira på Sweden Rock och sedan blåsa ner till Tyskland och spela på Rock am Ring. Men som tur var hade vi plats över till Rock am Ring så tjejen får följa med dit. Kommer rocka som fan!

image291

Berg och åter Berg!

 


image292

På färjan mellan Vancouver - Victora

image293

Going downtown

 


image294

The Black Parade

 


image295

Amon Amarth(?)


image297

Heavy metal Jävlar!

image290

Saknar dig gumman..


Kommentarer
Postat av: johan

Hej.



Eftersom ni spelat med Amon kanske du har någon aning om hur de får så sinnessjukt bra gitarrljud?

2008-07-27 @ 22:10:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0